Synonymer till samarbete

Vi känner till 11 synonymer till samarbete. Ordet samarbete är en synonym till samverkan och teamwork och kan bland annat beskrivas som ”gemensamt arbete, samverkan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samarbete samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till samarbete

 1. allians
 2. grupparbete
 3. kollaboration
 4. kooperation
 5. koordinering
 6. lagarbete
 7. partnerskap
 8. praxis
 9. samspel
 10. samverkan
 11. teamwork

Vad är motsatsen till samarbete?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samarbete.

Vad betyder samarbete?

 1. gemensamt arbete, samverkan
 2. det att två eller fler personer eller organisationer arbetar tillsammans (samarbetar) för ett gemensamt mål, eller genomför ett gemensamt projekt

Hur böjs samarbete?

 1. samarbete
 2. samarbeten
 3. samarbetena
 4. samarbetenas
 5. samarbetens
 6. samarbetes
 7. samarbetet
 8. samarbetets

Hur kan ordet samarbete användas?

Följande exempelmeningar visar hur samarbete kan användas.

 1. utställningen är resultatet av ett samarbete mellan flera olika museer

Hur används ordet samarbete i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet samarbete används i vanlig text.

 1. Vi kan inte bara köpa batterier, vi måste vara involverade, säger Håkan Samuelsson, och lyfter även fram Volvo Cars nyligen presenterade samarbete med den svenska batteritillverkaren North Volth.
 2. Mia Forsäng, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige, sitter i tävlingens jury och menar att lyckade insatser kräver mod men även ett samarbete mellan olika parter.
 3. – För att effektivt sätta samman batterierna och utveckla elektrifieringens övriga påverkan på fabrikerna görs omfattande studier och Volvo Cars har även ett nära samarbete med olika universitet och institut.
 4. Tanken är att samarbetet ska leda till en ny mc–modell från Cake som sedan finns till försäljning.
 5. Under torsdagen har husrannsakan genomförts på flera platser i Karlstad i samarbete med Strålsäkerhetsmyndigheten och utrustning har tagits i beslag.
 6. Form design center i Malmö visade nyligen ”En annan landsbygd”, en utställning producerad av Rian designmuseum i samarbete med arkitekten Angelica Åkerman.
 7. I ett forskningsprojekt i samarbete mellan Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset har över 100 unga barncancerpatienter de senaste 20 åren erbjudits möjlighet att frysa ned äggstocksvävnad.
 8. Lika viktigt är samarbete och samverkan mellan myndigheter, kommuner och leverantörer.
 9. Tittar vi på samarbetet så har ju Ryssland och Kina planer på en gemensam station runt månen, men jag tycker inte att det ska ses som att det kan leda till en liknande situation som det var under kalla kriget.
 10. De två har ingått samarbete med målet att inom fyra år kunna demonstrera ett fungerande passagerarflygplan som drivs av vätgas.
 11. Han beskriver projektet som komplext där det krävs ett gott samarbete med kommun, lokala finansiärer, fastighetsägare och boende på orten.
 12. Men även om planen misslyckats så har samtalen mellan M, KD, L och SD gjort att grupperingen tagit ett stort kliv mot ett fördjupat samarbete.
 13. – Än så länge känns samarbetet som vi har påbörjat jättebra.
 14. Hon anser att processen för att förstärka elnätet måste effektiviseras men upplever också att bolaget har ett gott samarbete med inblandade aktörer.
 15. Enligt biståndsminister Per Olsson Fridh (MP) kommer doserna att nu börja skickas till det globala samarbetet.
 16. V–ledaren Nooshi Dadgostar twittrar att V vill att ”fler partier öppnar för samarbete” samt att Löfven ”kommer tillbaka” som statsminister.
 17. Ed Sheeran, 30, har sedan han slog igenom för mer än tio år sedan skördat enorma framgångar världen över och haft samarbeten med stjärnor som Beyonce, Justin Bieber och The Weeknd.
 18. Som tidigare kommer frågan om samarbete med SD i vägen.
 19. När problemet har passat in i ett intressant forskningsområde har ett samarbete inletts.
 20. Tobias Larsson menar att samarbetet mellan alla inblandade inom projektet genererar bättre framtida processer för underhåll och byggnationer.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är samverkan en synonym till samarbete. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på samarbete