Synonymer till samarbete

Vi känner till 11 synonymer till samarbete. Ordet samarbete är en synonym till samverkan och teamwork och kan bland annat beskrivas som ”gemensamt arbete, samverkan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samarbete samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till samarbete

 1. allians
 2. grupparbete
 3. kollaboration
 4. kooperation
 5. koordinering
 6. lagarbete
 7. partnerskap
 8. praxis
 9. samspel
 10. samverkan
 11. teamwork

Vad är motsatsen till samarbete?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samarbete.

Vad betyder samarbete?

 1. gemensamt arbete, samverkan
 2. det att två eller fler personer eller organisationer arbetar tillsammans (samarbetar) för ett gemensamt mål, eller genomför ett gemensamt projekt

Hur böjs samarbete?

 1. samarbete
 2. samarbeten
 3. samarbetena
 4. samarbetenas
 5. samarbetens
 6. samarbetes
 7. samarbetet
 8. samarbetets

Hur kan ordet samarbete användas?

Följande exempelmeningar visar hur samarbete kan användas.

 1. utställningen är resultatet av ett samarbete mellan flera olika museer

Hur används ordet samarbete i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet samarbete används i vanlig text.

 1. Definitionen av organiserad brottslighet är enligt den myndighetsgemensamma satsningen att det ska röra sig om minst två personer som varaktigt över tid begår allvarliga brott i samarbete och i syfte att uppnå ekonomisk vinning.
 2. Projektet är ett samarbete mellan polisen, kriminalvården, Malmö stad och medborgare i syfte att förebygga skjutningar och göra det lättare för den som vill bort från ett våldsamt liv.
 3. Och banker och finansiella institut måste ta ett större ansvar samtidigt som internationellt samarbete behöver bli bättre.
 4. Google har inlett nya samarbeten med International Foundation for Electoral Systems (IFES), UN Women och Defending Digital Campaigns för att dela ut gratisnycklar till Googles Advanced Protection Program (APP) och Googles Titan Security Key.
 5. Wayforward Machine är ett samarbete mellan Internet Archive, Electronic Frontier Foundation, Fight for the Future och Wikimedia Foundation.
 6. Jag inser att det här nordiska samarbetet betytt mycket för mig! Känslan av att vara ensam i klimatkampen är något jag upplever ganska ofta, men absolut inte under Nordic Rebellion.
 7. Här ryms allt från samarbeten med modemärken till placeringar av konsten på rätt typ av hotell.
 8. Det finns också en tydlig markering om att stödja internationella samarbeten mer, via strukturer som redan finns inom EU.
 9. Opel har sedan lång tid tillbaka haft en samarbete med organisationen AGR (Aktion Gesunder Rücken), det här innebär att Grandland har säten som inte bara ska vara bekväma för resorna till mataffären – de ska även hålla för semesterresorna.
 10. Litiummetallbatterier med fast elektrolyt finns redan i användning, till exempel i det franskitalienska samarbetet Bluecar, men i liten skala.
 11. Inte minst är den kulturella erfarenheten och samarbete med andra med annan bakgrund viktig för att vara beredd för arbetsmarknaden.
 12. Demokraterna står rent politiskt till höger, men utan officiellt samarbete med annat block.
 13. Mottagningen har även ett samarbete med Karolinska Institutet.
 14. Vi ska träffas på måndag och har planerat att ha ett samarbete så att man kan vaccinera sig på matchdag, säger han.
 15. I samarbete med gräs och mikrober.
 16. Detta något erbjuder ETC dig i samarbete med Åsa folkhögskola.
 17. Även Miljöpartiet och det mer radikala vänsterpartiet Rødt har stigit i mätningarna och kan komma ifråga för samarbete.
 18. Anställda vill ha både flexibla arbetsmöjligheter och samtidigt vill de ha mer impulser och samarbete, så det finns ingen enkel ritning eller standard att följa för det här.
 19. – Vi ser det som positivt om samarbetet med myndigheterna kan utökas – det är förmodligen nödvändigt eftersom de som attackerar är vällorganiserade och har gott om kapital och avancerad teknik.
 20. Detta genom att strukturera om de system som tyngt ner kommunens verksamheter, öka samarbetet mellan privat och allmän sektor samt leda och inspirera sina medarbetare att genomföra transformationen tillsammans.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är samverkan en synonym till samarbete. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på samarbete