Synonymer till samarbetsavtal

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samarbetsavtal samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till samarbetsavtal

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till samarbetsavtal.

Vad är motsatsen till samarbetsavtal?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samarbetsavtal.

Vad betyder samarbetsavtal?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av samarbetsavtal.

Hur kan ordet samarbetsavtal användas?

Det saknas exempel på hur samarbetsavtal kan användas.

Hur används ordet samarbetsavtal i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet samarbetsavtal används i vanlig text.

 1. Danmark och Indien är goda vänner och har väldigt täta band, bland annat har man ett väldigt långtgående samarbetsavtal om grön omställning som nu ska följas upp, säger Samuel Larsson.
 2. Försvarsminister Peter Hultqvist framhåller att han varit med och skrivit cirka 20 samarbetsavtal med andra länder.
 3. Foxconn – formellt kallat Hon Hai Precision Industry – presenterade tre prototyper på elbilar i måndags och har i sin elbilssatsning redan träffat samarbetsavtal med amerikanska Fisker och den thailändska energikoncernen PTT.
 4. Förhoppningar fanns att Sverige skulle anskaffa typen, men i stället tecknades ett samarbetsavtal inom EU att använda gemensamma resurser för skogsbrandsbekämpning.
 5. Etiopien och Ryssland har tecknat ett militärt samarbetsavtal, rapporterar den statliga etiopiska tv–kanalen Fana enligt BBC.
 6. Ukraina skakades vintern 2013–2014 av växande protester mot att den dåvarande starkt Rysslandsvänlige presidenten Viktor Janukovytj vägrade skriva under ett samarbetsavtal med EU.
 7. Parlamentets irritation över Storbritanniens agerande har lett till att man ännu inte velat planera in ett formellt godkännande av det handels– och samarbetsavtal som gäller preliminärt sedan årsskiftet – trots att det utlovats till senast den 30 april.
 8. Tur då att brexitförhandlingarna till sist nådde i mål på julafton med en uppgörelse kring ett handels– och samarbetsavtal med Storbritannien.
 9. För drygt två år sedan slöt Volvo Carschefen Håkan Samuelsson ett samarbetsavtal med kinesiska Baidu kring självkörande bilar.
 10. Enligt polisen är det i stort sett omöjligt att stoppa bedrägerierna, än mindre döma de skyldiga, eftersom svenska polisen inte har något samarbetsavtal med länderna där ligorna jobbar, främst i Västafrika.
 11. De kan också tänka sig ett samarbetsavtal med Svenska Transportarbetareförbundet där de båda förbinder sig att uppträda som en gemensam förhandlingskartell i landets hamnar.
 12. I stället har det mest blivit fokus på problem och bakslag – skärpt flyktingpolitik, ett samarbetsavtal med Nato, att statliga Vattenfall fick sälja sina gruvor i Tyskland för vidare kolbrytning och interna klagomål på att partiet förlorat sin gröna själ.
 13. Den svenska regeringens militära samarbetsavtal med USA, vars tyngdpunkt är forskning och utveckling, är ett tydligt exempel på hur allierade stater bör göra för att kunna spela en roll.
 14. Bolaget har tecknat ett samarbetsavtal med ett kinesiskt bolag som också innebär en order värd cirka 1,5 miljoner kronor.
 15. Ericsson har så här långt tecknat 38 samarbetsavtal med mobiloperatörer över hela världen för utvecklingen av 5G.
 16. Biltillverkaren Nevs i Trollhättan ingick i november ett större samarbetsavtal med kinesiska Didi, vars taxitjänst liknar Uber.
 17. Från och med första oktober i år ska alla bolag som är verksamma på premiepensionens fondtorg agera utifrån ett nytt samarbetsavtal med Pensionsmyndigheten.
 18. Han säger att regeringen har engagerat sig, och bland annat slutit samarbetsavtal med Rumänien och Bulgarien – ett samarbete som måste fortsätta.
 19. Det finns förvisso ett samarbetsavtal mellan Försvarsmakten och Universitetssjukhuset i Solna som till viss del även inkluderar rehabiliteringsmedicinska insatser för veteraner.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet samarbetsavtal

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet samarbetsavtal.

Bild med texten samarbetsavtal