samfund

Vi hittade 7 synonymer till samfund. Ordet samfund är en synonym till sällskap och förening och kan bland annat beskrivas som ”andlig eller vetenskaplig sammanslutning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samfund samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till samfund?

 1. förening
 2. församling
 3. klubb
 4. krets
 5. rörelse
 6. samhälle
 7. sällskap

Vad är motsatsen till samfund?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samfund.

Vad betyder samfund?

 1. andlig eller vetenskaplig sammanslutning
 2. förening eller gemenskap, särskilt om kyrkliga rörelser

Hur böjs ordet samfund?

 1. samfund
 2. samfunden
 3. samfundens
 4. samfundet
 5. samfundets
 6. samfunds

Hur kan ordet ordet samfund användas?

 1. ett vetenskapligt samfund

Hur används ordet ordet samfund i svenska tidningar?

 1. I Vilnius har utrikesminister Linas Linkevicius skarpt kritiserat projektet och skriver på Twitter att EU och det internationella samfundet kan "helt enkelt inte fortsätta vara likgiltiga inför en sådan cynisk okunnighet".
 2. Imamen vid mosken i Bordeaux, Tareq Oubrou, kallade dådet för barbariskt och menar att de många terrorattackerna från islamistiska militanter eller deras sympatisörer var förödande för Frankrikes muslimska samfund, skriver France Inter.
 3. Arméöversten Assimi Goita har förklarat sig vara ledare för den militärjunta som tagit makten i landet, i en oblodig statskupp som fördömts av det internationella samfundet.
 4. Den överväldigande majoriteten av det internationella samfundet enades om att stödja JCPOA–avtalet.
 5. Därtill skrifter som från det religiösa samfund som hade sitt säte i Qumran.
 6. – Familjerna vill ha svar, alla länder som har samlats här i dag vill ha svar, och det internationella samfundet vill ha svar.
 7. Efter idoga men misslyckade kontaktförsök i syfte att få församlingen på rätt köl efter mordet 2004 bröt samfundet med gruppen.
 8. ”Det internationella samfundet förlorade en viktig möjlighet att visa ökad ambition.
 9. "Jag hyllar insatserna från alla som utsatt sig för potentiell fara, för att uppnå detta resultat för familjerna och samfundet", säger han i ett uttalande.
 10. Den har förts till Sankt Katarinas kyrka, intill den 1 700 år gamla Födelsekyrkan som ligger ovanpå den grotta som flera kristna samfund anser vara platsen för Jesus födelse.
 11. – Att det händer exakt på årsdagen till kristallnatten är ett bevis på att tankesättet som ledde till Förintelsen finns kvar 2019, säger Henri Goldstein, ordförande i Det judiska samfundet i Danmark, till nyhetsbyrån Ritzau.
 12. Sydafrika hade efter apartheidregimens fall ett år tidigare välkomnats tillbaka av det internationella samfundet och stod nu för första gången värd för VM i rugby.
 13. Den politiska oppositionens och de religiösa samfundens ledare höll sig först borta från gatans protester.
 14. Beslutet var inte enigt, fyra ledamöter och generalsekreteraren ville utesluta henne ur samfundet.
 15. ”Sedan har nämnden också tyckt under handläggningen av disciplinärendet att hon obstruerat och allvarligt försvårat nämndens handläggning och samfundets tillsyn.
 16. Kungahusets organisationsform efter att det avskiljts från staten bör utredas (stiftelse, samfund, bolag).
 17. Med stor entusiasm ledde hon arbetet i styrelsen och författade flera av samfundets årsböcker.
 18. EU och det internationella samfundet erkänner inte Sydossetien och Abchazien.
 19. Enligt Glosserman skulle Nordkorea i första hand vilja erkännas som en kärnvapenmakt likvärdig USA, i andra hand som en av de erkända kärnvapenmakterna, i tredje hand en kärnvapenmakt som tolereras av internationella samfundet, liknande Pakistans status.
 20. EKHO Göteborg är en förening som funnits sedan 1981 och arbetar för hbtq–personers rättigheter i kristna kyrkor och samfund.


Mer information om samfund och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sällskap en synonym till samfund. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.