sammanhållande

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sammanhållande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till sammanhållande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sammanhållande.

Motsatsord till sammanhållande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sammanhållande.

Vad betyder sammanhållande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sammanhållande.

Böjningar av sammanhållande

 1. sammanhållande

Exempel på hur ordet sammanhållande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet sammanhållande används i svenska tidningar

 1. När de sammanhållande krafterna mellan lerpartiklarna går förlorade hamnar leran i flytande tillstånd och blir ’kvick’.
 2. – Man har inte jobbat med diplomatiska garantier, man väntar ett år med att tillsätta utredningen, det finns ingen sammanhållande idé om hur man ska hantera den här typen av ärenden framöver, säger Forssell.
 3. Deras berömda allians visar mest att gemensam skuld kan vara lika sammanhållande som ett simpelt, borgerligt äktenskap.
 4. Humorn sträcker sig över generationsgränserna, men frågan är hur länge det sammanhållande kittet håller för tidens tand.
 5. Precis som i fjol är artisten och programledaren David Lindgren den sammanhållande länken i föreställningen, ett jobb han tagit över från Lasse Holm.
 6. Atlético Madrid får troligen tillbaka Jan Oblak och den sammanhållande länken i försvaret Diego Godin.
 7. ”Vi vill med detta visa vår tro att en mer sammanhållande kraft nu finns bland de olika krafter som formar människosläktets öde, och att den gör människans framtid något mindre olycksbådande.
 8. Det ekonomiska system vi byggt sätter tillväxt framför allt, vilket slagit sönder arbetslivets sammanhållande kitt och låtit makt outsourcas till globala institutioner som inte nås av demokratin.
 9. Lennart hade stor känsla för familjen och var en sammanhållande kraft.
 10. Långt värre är den underminering av tillit, altruism och sammanhållande krafter som enligt forskning följer i ett samhälle präglat av en stor manlig slagsida.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till sammanhållande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.