Synonymer till sammanslagna

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sammanslagna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sammanslagna

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sammanslagna.

Vad är motsatsen till sammanslagna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sammanslagna.

Vad betyder sammanslagna?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sammanslagna.

Hur böjs sammanslagna?

 1. sammanslagna

Hur kan ordet sammanslagna användas?

Det saknas exempel på hur sammanslagna kan användas.

Hur används ordet sammanslagna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sammanslagna används i vanlig text.

 1. I oktober presenterades den nya ledningen för det sammanslagna Tietoevry, men bara några dagar in på det nya året behöver den göras om.
 2. Att upprätthålla informationshindren mellan den sammanslagna enhetens grossist– och detaljistföretag när det gäller skydd av konfidentiell information om konkurrerande tv–programföretag, tv–distributörer och telekomleverantörer.
 3. Att inte diskriminera konkurrerande teleföretag och tv–distributörer i försäljningen av annonsutrymme på den sammanslagna enhetens TV–kanaler.
 4. Detta skulle omfatta kompletterande rättigheter genom vilka tv–distributörer exempelvis kan erbjuda sina kunder möjligheten att strömma det sammanslagna företagets kanaler i sitt tv–abonnemang via internet.
 5. Att utfärda licenser på rättvisa, rimliga och icke–diskriminerande villkor, till den sammanslagna enhetens gratiskanaler, grundläggande betal–tv–kanaler och betal–tv–kanaler med premiumsportutbud till konkurrerande tv–distributörer i Finland och Sverige.
 6. Enligt affären får aktieägarna i läsktillverkaren Dr Pepper Snapple 18,7 miljarder dollar kontant samt en 13–procentig andel i det sammanslagna bolaget.
 7. – Det sammanslagna bolaget blir en betydligt tyngre aktör på den nordiska marknaden.
 8. De båda aktörerna får lika rösträtt i den sammanslagna banken, men ägarandelarna kommer att vara olika stora.
 9. Andelarna kommer att spegla "ägarnas respektive andel av eget kapital från deras bidrag till den sammanslagna banken vid tiden för affärens slutförande", enligt pressmeddelandet.
 10. Bolagens sammanslagna säljare och utvecklare ska bygga vidare på teknologi och kunnande inom applikations– och anslutningshantering för företagskunder.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?