Synonymer till sammanslagning

Vi känner till 4 synonymer till sammanslagning. Ordet sammanslagning är en synonym till union och fusion och kan beskrivas som ”handlingen att förena två enheter till en enda”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sammanslagning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sammanslagning

 1. fusion
 2. förening
 3. samgående
 4. union

Vad är motsatsen till sammanslagning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sammanslagning.

Vad betyder sammanslagning?

 1. handlingen att förena två enheter till en enda

Hur böjs sammanslagning?

 1. sammanslagning
 2. sammanslagningar
 3. sammanslagningarna
 4. sammanslagningarnas
 5. sammanslagningars
 6. sammanslagningen
 7. sammanslagningens
 8. sammanslagnings

Hur kan ordet sammanslagning användas?

Följande exempelmeningar visar hur sammanslagning kan användas.

 1. man planerar en sammanslagning av de båda företagen

Hur används ordet sammanslagning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sammanslagning används i vanlig text.

 1. Under avbrotten berättar han att han just haft ett möte med en italiensk chef på koncernen AGN Haga, en sammanslagning av ett norskt, ett svenskt, ett italienskt och ett turkiskt bolag.
 2. ”Det är en till sak jag verkligen inte vill se – Github skapar totalt värdelösa skräpsammanslagningar och du borde aldrig använda Githubs gränssnitt för någon sammanslagning.
 3. Företaget, som är en sammanslagning av speljättarna Activision och Blizzard, står bakom spel som World of warcraft, Call of duty och Overwatch.
 4. Det kan vara beslutsträd, random forest, borttagande eller sammanslagning av värden med hög korrelation, omvänd egenskapseliminering, framåtriktat egenskapsurval, faktoranalys och principalkomponentanalys (PCA).
 5. Fiat och Chrysler har till slut fått grönt ljus från EU–håll gällande sammanslagningen med Peugeot Citroen (PSA).
 6. Sedan dess har sammanslagningar skett i både Skåne och Västra Götaland, men i övrigt är indelningen fortfarande ungefär densamma.
 7. SCA grundades 1929 genom en sammanslagning av ett tiotal svenska skogsbolag och tog sitt första steg mot att bli ett konsumentvaruföretag i och med köpet av det svenska hygienföretaget Mölnlycke år 1975.
 8. – I och med de två sammanslagningarna positionerar vi oss nu på marknaden.
 9. Nedläggningen av postkontoret i Rundvik skedde alltså nästan ett decennium före sammanslagningen av den svenska och den danska posten.
 10. Neom är en sammanslagning av två ord, det grekiska för ny och det arabiska för framtid.
 11. Översyn och sammanslagning av strategidokument inom miljöområdet.
 12. MFF Support uttalade sig mot idén om sammanslagning, men Kaveh Hosseinpour understryker att de inte uppmanade någon att rösta på ett visst sätt.
 13. Idag meddelar Tietoevry i ett börsmeddelande att allt är klart för sammanslagning av de båda nordiska konsultjättarna.
 14. Alla de stora och goda synergier som finns att vinna i sammanslagningen, framför allt genom ungdomsfotbollen, har hamnat i skymundan.
 15. Enligt Volvo Cars kommer sammanslagningen inte att leda till någon minskning av personal.
 16. Därefter var han byråchef på Statens energiverk och utnämndes 1992 till vattenrättsråd i Vattenöverdomstolen, en befattning som övergick till miljöråd vid sammanslagningen med den nybildade Miljööverdomstolen.
 17. Under samma veva genomgick företaget en sammanslagning med en större aktör i Stockholm.
 18. Det har varit flera turbulenta år sedan organisationen bildades genom en sammanslagning av Svenska Arbetsgivareföreningen och Sveriges Industriförbund.
 19. Nordea är resultatet av en lång rad sammanslagningar av flera nordiska banker.
 20. Paretos vd Ole Henrik Bjørge uppger i en kommentar att en sammanslagning med Equinet är ett viktigt steg i investmentbankens internationella expansionsstrategi.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är union en synonym till sammanslagning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?