Synonymer till sammanslutning

Vi känner till 9 synonymer till sammanslutning. Ordet sammanslutning är en synonym till sällskap och union och kan bland annat beskrivas som ”förening (för ett särskilt syfte), korporation”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sammanslutning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sammanslutning

 1. allians
 2. förbund
 3. förening
 4. grupp
 5. klubb
 6. samhälle
 7. syndikat
 8. sällskap
 9. union

Vad är motsatsen till sammanslutning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sammanslutning.

Vad betyder sammanslutning?

 1. förening (för ett särskilt syfte), korporation
 2. grupp människor som gått samman i gemensamt syfte; förening

Hur böjs sammanslutning?

 1. sammanslutning
 2. sammanslutningar
 3. sammanslutningarna
 4. sammanslutningarnas
 5. sammanslutningars
 6. sammanslutningen
 7. sammanslutningens
 8. sammanslutnings

Hur kan ordet sammanslutning användas?

Det saknas exempel på hur sammanslutning kan användas.

Hur används ordet sammanslutning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sammanslutning används i vanlig text.

 1. Med en rasistisk organisation avses enligt förslaget en sammanslutning av personer som genom brottslighet förföljer en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller ras.
 2. I etniska föreningar och sammanslutningar som lever som enklaver till exempel.
 3. ERT, European Round Table of Industrialists, grundades 1983 och är en sammanslutning bestående av representanter från stora europeiska bolag.
 4. Det här är en sammanslutning med Astra Zeneca, Scania, KTH och Södertälje kommun och vi behöver prata om det tillsammans innan vi gör ett uttalande.
 5. Med start onsdag möts nämligen Climate Leadership Group – en sammanslutning av mångmiljonstäder med allt från Dakar till Berlin och New York – som tillsammans försöker visa att man står fast vid sina åtaganden och förhindra klimatförändringar.
 6. Sanders och Varoufakis menar att det idag finns två starka internationella sammanslutningar.
 7. G20 är en sammanslutning för världens största ekonomier.
 8. Bakgrunden är den rapport som Bank for International Settlements (BIS), en internationell sammanslutning för de nationella centralbankerna, nu har publicerat inför G20–mötet i Buenos Aires.
 9. Terroristorganisation definieras som en sammanslutning av personer som begår straffbara terrorismhandlingar.
 10. Den franske läkaren Raphaël Pitti som arbetar på UOSSM – en sammanslutning av flera medicinska internationella organisationer – säger att 124 personer i området fick andningsproblem under dagen.
 11. Vi är landets största sammanslutning för jämställda löner.
 12. Hon är ordförande i den lokala föreningen av Barnmorskeförbundet, en sammanslutning för yrkesverksamma barnmorskor.
 13. Hon säger att det för närvarande är omkring 30 myndigheter som kan bevilja bidrag till organisationer, föreningar och andra sammanslutningar.
 14. Minst åtta sjukhus attackerades under tisdagen i östra Ghouta, vilket innebär att totalt 13 sjukhus attackerats på 48 timmar, enligt UOSSM, som är en sammanslutning av flera medicinska internationella organisationer.
 15. Hon hade grundat Réseau Morphée, en sammanslutning som samarbetar med olika sjukhus för att ge hjälp åt sömnlösa och för att studera själva fenomenet.
 16. Det är ju en sammanslutning man numera har absolut noll förtroende för.
 17. – Det var syriska regimtrogna styrkor med runt 500 personer i en stor sammanslutning stödd av artilleri, stridsvagnar, robotsystem och granatkastare, säger källan, som väljer att vara anonym, om attacken.
 18. En sammanslutning som manar till ”bojkott, desinvesteringar och sanktioner” mot Israel.
 19. Issäkerhetsrådet, som är en sammanslutning av räddnings– och friluftsorganisationer, har samlat ett antal råd på sin hemsida.
 20. Listan över berörda sammanslutningar omfattar icke–statliga organisationer i USA, Chile, Sydafrika och flera europeiska stater.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sällskap en synonym till sammanslutning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på sammanslutning