samt

används som variant till och i slutet av en uppräkning

Samt är synonymt med även och därtill och kan beskrivas som ”och”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till samt

därtill, och, också, tillika, även

Motsatsord till samt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samt.

Vad betyder samt?

 1. och

Böjningar av samt

 1. samt

Exempel på hur ordet samt kan användas

 1. Ta med vänner och bekanta samt matsäck!

Exempel på hur ordet samt används i svenska tidningar

 1. Ellos Group, med varumärkena Ellos, Jotex och Stayhard, samt Lagerhaus ser Amazon som en potentiell möjlighet att expandera utomlands.
 2. Undantag görs för de som måste gå till jobbet, söka sjukvård eller annan akut hjälp samt de som vill lämna in poströster, står det på stadens Twitterkonto.
 3. Det samt två efterföljande överenskommelser om eldupphör – det senaste förhandlades fram för mindre än en vecka sedan – har misslyckats med att stoppa striderna.
 4. Skalvet, som inträffade i Egeiska havet mellan Turkiet och Grekland, kändes i flera turkiska provinser och på de grekiska öarna Samos och Kreta samt i huvudstaden Aten.
 5. Wyden sitter i senatens underrättelsekommitté och är emot bakdörrar eftersom han anser att de kan slå tillbaka mot USA och försvaga den nationella säkerheten samt göra amerikanska produkter mindre attraktiva på marknaden.
 6. Den fällande domen gör att Ustjugov förlorar sina två medaljer (ett guld i masstart och ett brons i stafett) från OS i Vancouver 2010, samt de två silvermedaljer han plockade hem på VM i Chanty–Mansijsk 2011.
 7. I Sjöbo stänger simanläggningen och i Svalöv, Burlöv samt Vellinge ställs alla planerade höstlovsaktiviteter in.
 8. Många näringsidkare är emot förbudet som drabbar ungefär 20 miljoner människor, bland annat i städerna Marseille, Lyon, Lille och Toulouse samt Paris.
 9. Den politiska majoriteten i Trollhättan kommer i morgon att besluta om att Velandaskolan får vara kvar – men högstadiet och mellanstadiet på skolan Kronan, samt Frälsegårdsskolan, båda i det utsatta området Kronogården, läggs ned.
 10. Han har också sagt att islam är en religion i kris samt att ”islamister vill åt vår framtid”.
 11. SVT frågade samtliga kommuner och regioner hur många beslut som fattats angående avgångsvederlag under 2019 samt första halvan av 2020.
 12. Och visst är det lite tufft, men det negativa är att det gör det lite kämpigare att ta sig in i baksätet – samt att de bakre sidorutorna är minimala och inte går att öppna.
 13. Till detta kommer en minskning av kväveoxider (NOx) med 92 procent samt sotpartiklar med 88 procent.
 14. Sammanlagt 23 investerare har finansierat Depict med miljontals kronor, däribland  Reddit–grundaren Alexis Ohanians, och riskkapitalbolagen EQT och Northzone, samt Kry–grundaren Johannes Schildt och Voi–grundaren Fredrik Hjelm.
 15. Därmed kan danskar enbart resa till Gävleborg, Kalmar, Värmland, Västerbotten och Västernorrland samt till Norge och Grekland.
 16. DN har avslöjat att två höga polischefer, Carin Götblad och Maria Mikko, samt tidigare regionpolischef Ulf Johanssons barn, har fått lägenheter i en fastighet som ägs av polisens stiftelse – samtidigt som cheferna suttit i stiftelsens styrelse.
 17. Tiden sedan militärkuppen i november har präglats av förtryck, massakrer på dussintals fackföreningsmedlemmar och ursprungsfolksaktivister, samt försök att förbjuda Mas att ställa upp i presidentvalet som är planerat till den 18 oktober.
 18. Har studerat teatervetenskap i Sverige, samt registudier i Mexiko City.
 19. Fortfarande flera dagar efter mordet samlas människor på torg runt om i Frankrike för att hedra Samuel Paty, läraryrket, yttrandefriheten samt fransk sekularism.
 20. Kommentarsfältet fylldes snabbt med äcklade och förvånade reaktioner samt rådet att personer med svåra menssmärtor istället bör söka vård.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till samt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är även en synonym till samt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.