samtala

Synonymer till samtala

dryfta, konvensera, konversera, pladder, prat, prata, samtal, snack, snacka, språka, tala

Motsatsord till samtala

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samtala.

Vad betyder samtala?

 1. utbyter tankar muntligt
 2. prata, diskutera /med någon/; föra ett samtal med någon

Exempel på hur samtala används i svenska tidningar

 1. Så varför vill vi helt plötsligt smekigt samtala oss samman (om man är socialliberalt lagd), eller lystet önska folk arabiska gruppvåldtäkter (om man lutar mer åt det högerextrema hållet).
 2. Matti Bye och Teresia Björk samtalar i musik och dans på temat godhet.
 3. Vi informerar om allmänhetens rättigheter och vi ville föreställa två vanliga människor som en vanlig sommarkväll samtalar med varandra, sade han vidare i intervjun.
 4. Med kulturen kan vi få möjlighet att samtala och reflektera kring sådant som rör vår tillvaro, och det samtalet börjar redan när vi är barn.
 5. Efter presentationen samtalar vi med tre inbjudna gäster – tongivande röster för gula västara, fackförbunden och miljörörelsen.
 6. Utifrån det kommer vi fortsätta samtala med Moderaterna för att se vad vi kan komma fram till”, säger Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson.
 7. Nu är nya rättegångar i gång, och för att få en djupare bild av livet i sekten än vad juridiken kan ge lyssnar jag på ”Sektpodden”, där före detta Knutby–pastorn Emma Gembäck samtalar med terapeuten Rigmor Robèrt.
 8. I stället försökte Kristersson bilda en smal minoritetsministär som skulle ha varit helt beroende av Jimmie Åkesson i varje viktig votering, trots att han tidigare sagt att han inte tänkte ”samarbeta, samtala, samverka, samregera” med Sverigedemokraterna.
 9. Parsi menar att det bästa skulle vara en kanal där staterna kan samtala med varandra.
 10. Jag lovade däremot inte att aldrig samtala med, eller ha något slags samröre med SD och deras partiledare Jimmie Åkesson.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av samtala

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är snack en synonym till samtala. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.