samtlig

Samtlig är synonymt med allihop och varje och kan beskrivas som ”(oftast i plural) alla, all eller allt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samtlig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till samtlig

all, alla, allihop, varenda, varje

Motsatsord till samtlig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samtlig.

Vad betyder samtlig?

 1. (oftast i plural) alla, all eller allt

Böjningar av samtlig

 1. samtlig
 2. samtliga
 3. samtligt

Exempel på hur ordet samtlig kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet samtlig används i svenska tidningar

 1. Det var spel i samtliga Europa League–matcher i fjol och när Jon Dahl Tomasson sedan tog över bar Behrang Safari kaptensbindeln i båda 16–delsmatcherna mot Wolfsburg i februari i år.
 2. Det är mitten av juli, och vid Kastrups flygplats måste samtliga resenärer lämna tåget för att visa upp ID–kort och personbevis, som intygar att man som svensk bor i en region som har färre än 20 nya coronasmittade per vecka och 100 000 invånare.
 3. Det handlar om samtliga som placerade sig högt i OS i Sotji år 2014.
 4. Enligt BMW innebär lösningen att bilens system på mindre än två minuter kan rensa luften på nära nog samtliga partiklar.
 5. Summorna för samtliga donationer mellan 2010 och 2014, inklusive tre separata donationer 2011, är inte offentliga.
 6. När det hela skulle åtgärdas räckte resurserna inte till och resultatet blev att i stort sett samtliga av företagets tjänster påverkades på ett eller annat sätt.
 7. Det är alla restriktioner under pandemin som slår mot efterfrågan på smartphones, och det gäller i stort sett samtliga regioner.
 8. Yukiya Sugita har startat samtliga matcher den här säsongen och noterats för sex mål och fyra framspelaningar.
 9. I Coca–Cola original är det samma mängd, 10,6, i samtliga länder som undersökts.
 10. Noterbart är att tre av dem, Bengtsson (stavhopp) Hjelmer (400 meter) och Sagnia (längdhopp), samtliga tog SM–guld i sina respektive grenar på lördagen i Uppsala efter imponerande insatser.
 11. Trump–supportrar protesterar i Las Vegas, Nevada, sedan guvernören Steve Sisolak beslutat skicka ut valsedlar till samtliga invånare.
 12. Sökjätten planerar att använda i stort sett samtliga av jordens Android–telefoner med Google Play–butiken installerat för att bilda världens största nätverk för att registrera jordbävningar.
 13. Vi vet att samtliga av de här mineralerna är väsentliga för uppkomsten av liv, säger Maria Cristina De Sanctis.
 14. I april hade 192 länder stängt ner samtliga skolor, vilket påverkade 1,5 miljarder elever och studenter från förskola till högre studier.
 15. Förra sommaren bjöd regeringen in samtliga riksdagspartier att delta i utformningen av Sveriges nya migrationspolitik efter 2021.
 16. Sent på fredagskvällen hade samtliga passagerare evakuerats från planet av modell Boeing 737–800.
 17. Enligt statistik från SBAB steg bostadsrättspriserna den senaste månaden i samtliga regioner förutom i Storstockholm.
 18. Lundqvist, som tidigare under säsongen vunnit samtliga tre matchen han stått mot Carolina, fick tuffast tänkbara start i lördagskvällens match.
 19. Efter att ha varit felfri på samtliga höjder fram till 4,83 tog hon även den höjden i det första försöket.
 20. Varje dag kommer samtliga spelare att testas.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till samtlig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är allihop en synonym till samtlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.