samtlig

Synonymer till samtlig

all, alla, allihop, varenda, varje

Motsatsord till samtlig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samtlig.

Vad betyder samtlig?

 1. (oftast i plural) alla, all eller allt

Exempel på hur samtlig används i svenska tidningar

 1. Ytterligare en fördel med ett utökat samarbete är att vi får möjlighet till support på samtliga delar av vår it–infrastruktur, oavsett vad det gäller.
 2. Myndigheten har fått in tio gånger fler anmälningar om paketresor i april och maj än i fjol, nästan samtliga gällande återbetalningar, enligt SVT.
 3. I övningen deltog samtliga flygvapenförband med stridsflyg samt Luftstridsskolan.
 4. I försök på sex apor ska samtliga ha varit friska 28 dagar efter att ha fått det aktuella vaccinet och sedan utsatts för stora mängder av viruset.
 5. Det borde vara i samtliga företagsledares intresse att säkerställa framtida utveckling genom att rekrytera och inkludera talang i alla dess former.
 6. Nu planerar lokala myndigheter att låta testa samtliga de runt elva miljoner invånarna, rapporterar statliga kinesiska medier.
 7. I samtliga fall så gick det att se att den sista platsen som fanns dokumenterad var ett av Teslas servicecenter.
 8. Nu har samtliga misstänkta släppts, enligt Dagens industri.
 9. Ska alltså Skolverket skapa en jättelik databas där samtliga föräldrar i Sveriges högskolepoäng och utbildningsnivå, senast deklarerade inkomst, bostad och bostadsform (ägd eller hyresrätt) och härkomst registreras? Och sedan välja därifrån?.
 10. Kristdemokraternas Ebba Busch uppger efter partiledarsamtalen att det nu står klart att smittan finns på äldreboenden i samtliga 21 regioner i Sverige.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av samtlig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är allihop en synonym till samtlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.