samtliga

Samtliga är synonymt med varenda och allesammans och kan beskrivas som ”alla; allesammans”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samtliga och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till samtliga

alla, allesammans, allihop, varenda

Motsatsord till samtliga

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till samtliga.

Vad betyder samtliga?

 1. alla; allesammans

Böjningar av samtliga

 1. samtliga

Exempel på hur ordet samtliga kan användas

 1. samtliga passagerare ombads lämna båten

Exempel på hur ordet samtliga används i svenska tidningar

 1. Regeringskansliet har dock en pandemiplanering som stäcker sig fram till våren 2022 där samtliga tio departement är involverade med smittscenarion.
 2. Säkerhetschefer i landets samtliga 290 kommuner har tillfrågats i undersökningen.
 3. Om samtliga vaccin godkänns av det Europeiska läkemedelsverket innebär det att vaccindoser för hela svenska befolkningen är säkrade.
 4. Svensken har gjort mål i samtliga ligamatcher denna säsong, hans främsta ligainledning i karriären.
 5. Samtliga i laget har testats för covid–19 och nu inväntar ledningen bara negativa svar från samtliga innan man styr kosan mot den lilla skidorten i norra Finland.
 6. Ekot har frågat Sveriges samtliga 290 kommuner och av de 220 som besvarat enkäten uppger 93, nästan hälften, att man har bekräftad eller misstänkt smittspridning av covid–19 på något eller flera av sina äldreboenden.
 7. DN har varit i kontakt med samtliga åklagare i de fem ärendena.
 8. Sydsvenskan skriver att samtliga länsstyrelser i landet har beslutat att införa skärpningen från och med tisdag.
 9. I gruppen med högskolekompetens fick exempelvis grundskollärare och fritidspedagoger sämre resultat än naturvetare och tekniker, främst ingenjörer, där förekomsten av de klassiska riskfaktorerna för ohälsa var lägst av samtliga undersökta yrkesgrupper.
 10. Namnen offentliggjordes på tisdagen, och speglar en vilja att skapa en diversifierad personal, även om samtliga har lång vana av politiskt arbete.
 11. Det är viktigt att se till att kurvan nu plattas till så sjukvården klarar av trycket, säger han, och trycker på att det är viktigt att alla fortsätter att följa samtliga råd och rekommendationer och inte bara de skärpta allmänna råden.
 12. Ca 70 åkare är anmälda till samtliga lopp i helgen, varav ungefär hälften är utländska åkare.
 13. Ordern att avliva samtliga danska minkar – även friska djur i områden utan coronasmitta – kom i fredags och har sedan dess fått utstå skarp kritik då regeringen inte har lagen på sin sida i masslaktsuppmaningen.
 14. Överst är det fyra "utvalda" artiklar men sedan följer samtliga inlägg i kronologisk ordning med det senaste överst.
 15. Kort därefter meddelade samtliga 15 kvarvarande prodemokratiska ledamöter i parlamentet att de avgår i protest.
 16. Men beslutet att avliva samtliga minkar i landet togs innan det fanns något lagligt stöd för det.
 17. Enligt Ellevio var strömmen tillbaka hos samtliga 279 kunder vid 21.
 18. Under kröningsfesten anklagar den svenska ärkebiskopen Gustav Trolle i princip samtliga festdeltagare för kätteri – ett brott som innebär att du gått emot kyrkan och där straffet var döden.
 19. Med nästan samtliga röster räknade ser Joe Biden ut att ta hem delstaten med några promilles marginal.
 20. Men om en arbetare plockar för långsamt, är inaktiv eller börjar ägna sig åt fel arbetsuppgift straffas samtliga fem personer i arbetslaget.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till samtliga är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är varenda en synonym till samtliga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.