Synonymer till samverka

Vi känner till 3 synonymer till samverka. Ordet samverka är en synonym till samarbetar och samarbeta. Ordet är motsatsen till motverka.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av samverka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till samverka

 1. kooperera
 2. samarbeta
 3. samarbetar

Vad är motsatsen till samverka?

 1. motverka

Vad betyder samverka?

 1. samarbetar

Hur böjs samverka?

 1. samverka
 2. samverkar

Hur kan ordet samverka användas?

Följande exempelmeningar visar hur samverka kan användas.

 1. det fanns flera samverkande orsaker till branden

Hur används ordet samverka i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet samverka används i vanlig text.

 1. Här samverkar forskarna med Siemens Energy och GKN Aerospace.
 2. Bland föreningarna som samverkar finns läxhjälp, idrottsföreningar och aktivitetshus.
 3. I det initiativ som Svenska kyrkan i Göteborg stift nu tar, samverkar vi med flera olika aktörer och experter på området.
 4. Påhopp och hot är inte det enda som hindrar forskare från att samverka med civilsamhället.
 5. GKN Aerospace i Trollhättan är ett av flera företag som högskolan samverkar med både vad gäller utbildning och forskning.
 6. Ingenjörerna arbetar i komplexa projekt med upp till 200 personer i varje arbetsgrupp, där de samverkar med många globala leverantörer och kunder.
 7. Destinationer ska samverka med övriga aktörer på skidorten så att det finns gemensamma rutiner och beredskap för att minska risken för smittspridning.
 8. Enligt Ica är förbundets uppgift att verka för ”Ica–idén”, tanken om ”fria handlare som konkurrerar men också samverkar”.
 9. Inget är så kraftfullt som när föräldrar, elever och skola samverkar med varandra.
 10. Under en kris blir det tydligt med olikheterna, säger Hulthén och ger exempel på de båda ländernas arbetslöshetskassor och socialförsäkringssystem som inte kan samverka i att betala ut pengar.
 11. På Åfallet några mil utanför Hallsberg har Viktor och Elin Säfve skapat en skogsträdgård där träd, bär, buskar, grönsaker och örter samverkar och gynnar varandra – på skogens villkor.
 12. Men det har inte varit helt lätt att få de båda enheterna att samverka på bästa sätt.
 13. Paul Englis, projektansvarig för Microsofts datacenteretableringar, framhåller att man arbetar mycket med att integrera och samverka lokalt på de orter där det byggs datacenter.
 14. Vi som är stödfunktioner behöver samverka brett för att maximera stödet till förtagen.
 15. Det kommer också att vara möjligt inom Smart–IAT att samverka med andra initiativ, såsom Robotlyftet.
 16. Dels ska myndigheten utse en eller flera talespersoner som ska samverka med andra samhällsaktörer, till exempel brukarorganisationer och idrottsföreningar.
 17. Systemet samverkar med bilens luftkonditionering och den effektiva kylningen sägs öka batteriets livslängd och laddkapacitet såväl som vässa bilens prestanda.
 18. Det finns kurser kring kvalitetssäkring och testning, felprediktering, hur man får många system att samverka, deep learning för industriell bildbehandling och prediktiv dataanalys.
 19. Flera myndigheter har i uppdrag att i olika former samverka för att förebygga och stoppa fusk och brottslighet i arbetslivet.
 20. De nya lokalerna möjliggör en större kunskapsbank, och när människor med olika bakgrund och kompetenser kan mötas och samverka främjas också innovation och utveckling, säger Emma Lundbäck Wredenberg, projektledare, SAMBO, Piteå kommun.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är samarbetar en synonym till samverka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är motverka motsatsen till samverka.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på samverka