sanerande

Sanerande kan beskrivas som ”det att sanera”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sanerande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till sanerande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sanerande.

Motsatsord till sanerande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sanerande.

Vad betyder sanerande?

  1. det att sanera

Exempel på hur ordet sanerande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet sanerande används i svenska tidningar

  1. Lokala myndigheter delstaten Rakhine i Myanmar (Burma) varnade i veckan byledare om att armén förbereder "sanerande" utrensningar mot rebeller i ett dussintal byar.
  2. – Det är roligt att det går bättre och att provet har en sanerande effekt på betygsinflationen, säger skolborgarråd Olle Burell (S).

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till sanerande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.