Synonymer till sanktionera

Vi känner till 5 synonymer till sanktionera. Ordet sanktionera är en synonym till släppa igenom och tillåta och kan bland annat beskrivas som ”tillåter, godtar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sanktionera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sanktionera

 1. acceptera
 2. godkänna
 3. godta
 4. släppa igenom
 5. tillåta

Vilka ord betyder nästan samma sak som sanktionera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till sanktionera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. medge
 2. gå med på
 3. ratificera
 4. anta
 5. uthärda

Vad är motsatsen till sanktionera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sanktionera.

Vad betyder sanktionera?

 1. tillåter, godtar
 2. officiellt godkänna (ett förslag av underordnad part)

Hur kan ordet sanktionera användas?

Följande exempelmeningar visar hur sanktionera kan användas.

 1. föräldrarna hade sanktionerat båtutflykten

Hur används ordet sanktionera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sanktionera används i vanlig text.

 1. Därtill sanktioneras en rad andra högt uppsatta ryska politiker för att på olika sett ha uttryckt stöd för eller ha varit inblandade i kriget.
 2. – Han sanktionerades av ledningarna för KI och KS.
 3. I och med att hela Väst sanktionerar Ryssland, och IMF är en medlemsorganisation där man röstar igenom förslag, kommer Ryssland aldrig få lån från IMF som läget ser ut i dag.
 4. Kryptovaluta är dock inte lösningen på alla sanktionerade personer och staters bekymmer.
 5. Den 38–årige Oleg Navalnyjs brott består i att han uppmanade sin brors anhängare att delta i ett möte, som inte sanktionerats av myndigheterna, i januari.
 6. ”USA kommer att avslöja och sanktionera förtrycket” skrev Mike Pompeo.
 7. Stat och samhälle sanktionerar upprätthållandet av dessa sämre villkor.
 8. Dagens ETC har tagit del av interna dokument från rederiet Viking Line som visar att bjudresorna satts i system och sanktionerats av företagets högsta ledning.
 9. Anledningen är att Sebastian anser att land som inte har en fungerande antidopingrörelse borde vara förbjudna att arrangera tävlingar som är sanktionerade av det internationella förbundet.
 10. Om ingen gör något åt problemen upplevs det ofta som att det är sanktionerat högre upp i organisationen, och man tänker att det är en norm, säger hon.
 11. Har SABOs politiska ledning sanktionerat förslaget om en annan arbetsmarknadsmodell i Sverige?.
 12. Enstaka lärare ska ha hängt med i elevernas jargong och på så vis sanktionerat den.
 13. Problemet med detta resonemang är nu inte bara att det skulle innebära ett slags politiskt sanktionerad litteratursmak, utan också att det troligtvis överskattar litteraturens plats i det förändrade medielandskapet.
 14. Rodtjenkov var under OS i Sotji 2014 ansvarig för ett dopingarbete sanktionerat av den ryska staten för att säkerställa framgångar i hemmaspelen.
 15. Som domare vägrade han sanktionera samkönade äktenskap.
 16. – Genom att vara för passiva i frågor som rör till exempel tvångsgiftermål, könsstympning och hedersvåld medverkar politiker och myndigheter till att sanktionera en systematisk åtskillnad mellan människor som bor här i landet.
 17. Resultatet, skrev hon och hennes medförfattare Linda Simkin i en nyligen publicerad rapport, är ”berövad sorg, en sorg som varken bekräftas öppet, sanktioneras socialt eller delas offentligt”.
 18. – Allt tyder på att det är en intern uppgörelse som är sanktionerad från någonstans i ledningen av Hells Angels, säger Stefan Wessberg.
 19. Björn Persson, funktionsområdeschef på thoraxintensiven understryker att visselpiporna inte är sanktionerade av ledningen eller tillkommit genom ledningsbeslut.
 20. När DEA bett om tillstånd att exempelvis gripa, åtala eller sanktionera misstänkta personer ska justitiedepartementet ha förhalat, stoppat eller nekat dem.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är släppa igenom en synonym till sanktionera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på sanktionera

Bild till ordet sanktionera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sanktionera.

Bild med texten sanktionera