Synonymer till sanna

Ordet används i uttrycket ”Sanna mina ord!” som betyder ”det kommer att bli som jag har sagt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sanna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sanna

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sanna.

Vad är motsatsen till sanna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sanna.

Vad betyder sanna?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sanna.

Hur används ordet sanna i uttryck?

 1. Sanna mina ord! = det kommer att bli som jag har sagt

Hur böjs sanna?

 1. sanna

Hur kan ordet sanna användas?

Det saknas exempel på hur sanna kan användas.

Hur används ordet sanna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sanna används i vanlig text.

 1. Drömmar – kan de bli sanna för dem? Premiär och turnéstart 2/2 på Riksteatern, Botkyrka.
 2. På tisdagen bad Michael Ellis, minister i Boris Johnsons regering, om ursäkt när han frågades ut i parlamentet, utan att ta ställning till om påståendena är sanna eller inte.
 3. – De är sanna innovatörer inom sitt område, och vi delar samma syn på service och att skapa enastående kundupplevelser.
 4. En central föreställning hos populistiska partier runt om i västvärlden är att en elit har makten mot folkviljan, som de själva är den sanna uttolkaren av, och att maktinnehavet egentligen saknar legitimitet.
 5. Det äkta, sanna livet finns bara i livet.
 6. Upplagt för en nyfiken närläsning på jakt efter den ”sanna” historien bakom.
 7. En av ledamöterna i nämnden är av skiljaktig mening och skriver att det enligt hennes mening är ”uppenbart att hans uppgifter inte är sanna och att han i efterhand har konstruerat sin förklaring”.
 8. Och med tanke på hur antidopingsystemet ser ut just nu är det svårt att lita på resultat som känns för bra för att vara sanna.

Synonymer till Sanna

Sanna kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Sanna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Sanna

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Sanna.

Vad är motsatsen till Sanna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Sanna.

Vad betyder Sanna?

 1. ett kvinnonamn

Hur böjs Sanna?

 1. Sanna
 2. sannas

Hur kan ordet Sanna användas?

Det saknas exempel på hur Sanna kan användas.

Hur används ordet Sanna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Sanna används i vanlig text.

 1. Han konstaterar också Finlands statsminister Sanna Marin på onsdagens pressträff med sin svenska kollega Magdalena Andersson önskade sig att Sverige fattar samma beslut, vilket det än blir och att det sker ungefär samtidigt.
 2. – Några timmar efter att Putin angrep Ukraina gick Finlands president Sauli Niinistö och statsminister Sanna Marin ut i en gemensam presskonferens och sade att nu måste vi allvarligt överväga Natomedlemskap.
 3. Uppgifterna kommer samma dag som Finlands statsminister Sanna Marin är i Stockholm och träffar Sveriges dito Magdalena Andersson (S).
 4. Sanna Marin framhåller att den finska processen kommer att vara ganska snabb.
 5. Men man måste också inse, precis som Sanna Marin (Finlands statsminister, reds anm) säger, att inte fatta ett beslut är också ett beslut.
 6. Vilket öl ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta ölet? Sanna Lindberg djupdyker i de bästa mat– och ölkombinationerna och tipsar om hur du kan tänka.
 7. Sanna Lindfors var nyutexaminerad när pandemin slog till och fick en hård inskolning på den medicinska akutvårdsavdelningen (Mava) på Östra sjukhuset.
 8. Samtidigt utökas samarbetet med Nato, meddelar Finlands statsminister Sanna Marin när hon tar emot sin svenska kollega Magdalena Andersson.
 9. Men där har diskussionen den senaste veckan istället helt kommit att handla om statsminister Sanna Marins val att gå på nattklubb istället för att isolera sig efter beskedet att utrikesministern blivit sjuk i covid–19.
 10. På regeringens presskonferens i Helsingfors deltog statsminister Sanna Marin, försvarsminister Antti Kaikkonen och Timo Kivinen, befälhavare för Finlands försvarsmakt.
 11. Finlands statsminister, socialdemokraten Sanna Marin (SDP), har testat sig för coronaviruset efter mötet med Haavisto.
 12. Litteraturvetaren Sanna Öberg* märkte av en stor förändring när hon senast sökte jobb.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på sanna