Synonymer till sanna

Ordet används i uttrycket ”Sanna mina ord!” som betyder ”det kommer att bli som jag har sagt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sanna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sanna

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sanna.

Vad är motsatsen till sanna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sanna.

Vad betyder sanna?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sanna.

Hur används ordet sanna i uttryck?

 1. Sanna mina ord! = det kommer att bli som jag har sagt

Hur kan ordet sanna användas?

Det saknas exempel på hur sanna kan användas.

Hur används ordet sanna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sanna används i vanlig text.

 1. De visar att statlig inblandning innebär gynnande av inflytelserika politiska intressen och tystande av konträra rösters stundtals helt sanna yttranden, ofta under betydande godtycke.
 2. Den sanna konsten är det som inte går att fånga i bild, det som inte kan avbildas.
 3. I Studio DN berättar journalisten och producenten Palmira Koukkari Mbenga den sanna historien om Marvelhjälten och landet Wakanda.
 4. Båda sakerna är sanna samtidigt.
 5. Francis Fukuyama manar till omvärldens stöd för ukrainarna, som han menar förstår det sanna värdet av frihet.
 6. – Filmen är ett vittnesmål om de människor som stod Peter Madsen nära och hur de sakta förstår hans sanna natur och de fruktansvärda brott han begick, berättade Emma Sullivan filmfestivalens scen.

Synonymer till Sanna

Sanna kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Sanna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Sanna

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Sanna.

Vad är motsatsen till Sanna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Sanna.

Vad betyder Sanna?

 1. ett kvinnonamn

Hur kan ordet Sanna användas?

Det saknas exempel på hur Sanna kan användas.

Hur används ordet Sanna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Sanna används i vanlig text.

 1. Under torsdagen höll Finlands statsminister Sanna Marin en presskonferens med Sveriges Ulf Kristersson (M), där hon bekräftade att ländernas resa mot Nato görs ”hand i hand”.
 2. Finlands statsminister Sanna Marin gillar inte att Sverige framställs som ”klassens problembarn” i Natoprocessen.
 3. Kriget i Ukraina står i fokus i Finlands statsminister Sanna Marins nyårshälsning, där hon lovar fortsatt hjälp ”så länge de behöver”.
 4. Den som visar innehållet, till exempel Tiktok, kan ha ett medverkandeansvar, säger Sanna Wolk, professor i juridik.
 5. William Spetz spelar huvudrollen, medan Sanna Sundqvist, Peter Haber, Hannes Fohlin, Lotta Tejle, Per Svensson, Karin Bertling, Victor Iván samt Carlos Romero Cruz och Doreen Ndagire finns på rollistan.
 6. Efter mötet mellan Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern och hennes finska motsvarighet Sanna Marin frågade en journalist om de träffats eftersom de ”har mycket gemensamt”.
 7. –Jag anser att det är mycket viktigt att vi inte sätter den sortens förhandsvillkor, eller begränsar vårt manöverutrymme, när det gäller permanenta baser eller kärnvapen, sa statsminister Sanna Marin i tv på lördagen.
 8. Sanna Marin har varit tydligt med att det vore olyckligt att sätta upp förbehåll.
 9. Vi håller fast vid att vi inte vill stänga några dörrar, sade finska statsministern Sanna Marin, när en finsk journalist frågade om Finland och Sverige kommer att sätta förbehåll för kärnvapen.
 10. På en pressträff i samband med Nordiska rådets möte i Helsingfors fick Finlands statsminister Sanna Marin och statsminister Ulf Kristersson (M) en fråga om Sveriges och Finlands inställning till kärnvapen i förhållande till Natomedlemskap.
 11. Jag är beredd att åka till Ankara och acceptera en inbjudan, säger Kristersson på en gemensam pressträff med Finlands statsminister Sanna Marin (S) i Helsingfors.
 12. Han konstaterar också Finlands statsminister Sanna Marin på onsdagens pressträff med sin svenska kollega Magdalena Andersson önskade sig att Sverige fattar samma beslut, vilket det än blir och att det sker ungefär samtidigt.
 13. – Några timmar efter att Putin angrep Ukraina gick Finlands president Sauli Niinistö och statsminister Sanna Marin ut i en gemensam presskonferens och sade att nu måste vi allvarligt överväga Natomedlemskap.
 14. Uppgifterna kommer samma dag som Finlands statsminister Sanna Marin är i Stockholm och träffar Sveriges dito Magdalena Andersson (S).

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på sanna

Bild till ordet sanna

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sanna.

Bild med texten sanna