sanningssägare

Sanningssägare är synonymt med ärlig och pålitlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sanningssägare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till sanningssägare

hedersam, pålitlig, redlig, trohjärtad, ärlig

Motsatsord till sanningssägare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sanningssägare.

Vad betyder sanningssägare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sanningssägare.

Böjningar av sanningssägare

  1. sanningssägare

Exempel på hur ordet sanningssägare kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet sanningssägare används i svenska tidningar

  1. Sanna Sundqvists notoriska sanningssägare Niki håller ihop den lite spretiga historien på ett handfast sätt och kemin mellan henne och Alexander Karim – den gamla pojkvännen hon inte kunnat släppa – är stark och övertygande.
  2. Men från krigets 1940–tal och en källarhåla i 1500–talets Italien går också en större linje av onda sanningssägare och kloaknarrar ända till våra dagar.
  3. Ni har jagat sanningssägare med yxa och förtal.
  4. Mikael Odenberg (M), som var försvarsminister under åren 2006–2007 och i dag är ordförande i Krigsvetenskapsakademin, säger till DN att han känner Anders Brännström som ”en duglig officer och sanningssägare”.
  5. Det är löjligt hur alla dessa beskäftiga Bergmanskeptiker låtsas vara helt ensamma sanningssägare, fastän de i själva verket är i absolut majoritet.
  6. Sittande presidenten, 73–årige Milos Zeman, är en före detta kommunist och socialdemokrat som sedan han valdes för fem år sedan har tagit på sig rollen som ”politiskt inkorrekt” sanningssägare på Europanivå.
  7. Vibrerande av vilja i en annars tvekande och viljelös tid, en sanningssägare utan röst.
  8. Som för att bekräfta vem som är upphovsman till genren spelar Michael Moore själv en biroll som sanningssägare i båda filmerna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till sanningssägare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ärlig en synonym till sanningssägare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?