sannolikhet

Synonymer till sannolikhet

probabilitet, rimlighet

Motsatsord till sannolikhet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sannolikhet.

Vad betyder sannolikhet?

 1. det att vara sannolik (till en viss grad)
 2. (matematik, allmänt) storhet som anger hur troligt det är att en händelse inträffar; anges som ett tal, ofta procenttal, mellan 0 och 1; om sannolikheten att händelsen A inträffar är P och situationen upprepas n gånger, så bör A inträffa omkring Pn gånger

I uttryck:

 1. med till visshet gränsande sannolikhet = nästan säkert

Exempel på hur sannolikhet kan användas

 1. sannolikheten för att slå en fyra med tärningen är 1/6

Exempel på hur sannolikhet används i svenska tidningar

 1. Bilden är skapad av ett amerikanskt företag och bygger på sannolikheter och en analys av dna–material.
 2. I fyrlagsgruppen väntar också ett afrikanskt lag och ytterligare ett europeiskt lag, vilket med stor sannolikhet kan bli Slovenien eller Portugal som båda har slagit Sverige i EM.
 3. – GJ180 d är den tempererade superjord som ligger närmast oss och inte är gravitationellt låst till sin stjärna, vilket förmodligen ökar sannolikheten för att den ska kunna hysa liv, säger Fabo Feng på Carnegies hemsida.
 4. Läckan skulle senare med stor sannolikhet visa sig komma från en skönhetssalong.
 5. Förövarna är med all sannolikhet ryska och Sodinokibi är mer än bara skadlig kod då Sodinokibi uppträder som en organisation eller hackergrupp som via representanter kommunicerar på diverse forum.
 6. Men efter att Iran erkänt att man skjutit ned ett ukrainskt plan utanför Teheran ökar sannolikheten för att anhöriga till de 176 ombord får ekonomisk gottgörelse.
 7. Det ska i så fall med största sannolikhet ha skett av misstag.
 8. – För de flesta patienter i Sverige är sannolikheten att hitta en match ungefär 80 procent, men kommer man från Asien, Mellanöstern, Latinamerika och Afrika så är sannolikheten bara 20 procent, säger Mats Bengtsson, medicinsk ansvarig på Tobiasregistret.
 9. – Delar av det som många människor sysslar med, inklusive handel och olika servicegrejer, kommer med stor sannolikhet att göras av maskiner mer effektivt.
 10. Med stor sannolikhet bryter det också mot bestämmelserna för frigivningen, uppger advokaten, som dock inte har haft någon kontakt med polisen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av sannolikhet

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är probabilitet en synonym till sannolikhet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.