Synonymer till Santiago

Santiago kan beskrivas som ”huvudstaden i Chile”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Santiago samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Santiago

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Santiago.

Vad är motsatsen till Santiago?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Santiago.

Vad betyder Santiago?

 1. huvudstaden i Chile

Hur kan ordet Santiago användas?

Det saknas exempel på hur Santiago kan användas.

Hur används ordet Santiago i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Santiago används i vanlig text.

 1. Mapuche–folkets protester har även pågått i huvudstaden Santiago, där en 43–årig kvinna nyligen dödades av en fyrverkeripjäs när demonstranterna drabbade samman med polisen.
 2. Demonstrationerna har sedan spridit sig som en löpeld över Kuba och i söndags ägde spontana manifestationer rum i alltifrån städerna Santiago de Cuba och Palma Soriano till Camagüey och Havanna.
 3. Manchester City hade 2–1 med sig från besöket på Santiago Bernabéu i våras och höll undan i åttondelsreturen på hemmaplan.
 4. Istället för att skicka sparpengarna till Venezuela köpte hon bussbiljetter till Santiago de Chile.
 5. ÖKAD CYKLING I SANTIAGO Höstens stora demonstrationer med störningar av kollektivtrafiken ledde till en nära fördubbling av cyklingen i Chiles städer, främst Santiago, och ökningen fortsätter.
 6. Alexander Isak gjorde stor succé på Santiago Bernabeu i torsdags.
 7. I utkanten av Chiles huvudstad, Santiago hälsade ETC på Graciela Melihuen.
 8. I Santiago begav sig människor ut på gatorna och slog på kastruller och stekpannor medan man ropade ut slagord mot regeringen, rapporterar Reuters.
 9. Demonstrationerna började den 18 oktober i huvudstaden Santiago i protest mot höjda priser i kollektivtrafiken,  men uttrycker också ett allmänt missnöje med den ekonomiska situationen i landet och växande sociala klyftor.
 10. På Plaza Italia i den chilenska huvudstaden Santiago samlades än en gång tusentals människor.
 11. Enligt en ny studie, gjord av forskare vid universitetet i Santiago de Compostela i Spanien, så var detta troligen en följd av den inavel som var vanlig i dynastin.
 12. Och det har hörts en hel del kritik mot ordförandelandet Chile, som på grund av gatudemonstrationer i Santiago brådstörtat fick flytta mötesplatsen från hemmaplan till Spanien, för bristfällig organisation.
 13. Poliser i drabbning med demonstranter i Chiles huvudstad Santiago den 6 december.
 14. I USA får hon låna en elbil av den tidigare guvernören och skådespelaren Arnold Schwarzenegger när hon reser runt på sin väg mot klimatmötet i Santiago i Chile, som sedan flyttas till Madrid.
 15. Nu är det dags för COP25 i Madrid, som hastigt fick ta över värdskapet när Santiago i Chile backade ur på grund av oroligheter i landet.
 16. Den svenske landslagsanfallaren och hans Real Sociedad fick lämna Santiago Bernabéu med 1–3 i ryggen och tappade därmed mark i tabelltoppen.
 17. Kanske hade Viktor Claesson varit en het kandidat om inte hans korsband gått sönder på Santiago Bernabéu i juni.
 18. Så började folk gå ut på gatorna, i Santiago, i Viña, i Valparaiso, i Arica, i städer, i byar, överallt, fler och fler.
 19. Den hittills största omfattningen fick protesterna den 25 oktober när omkring en miljon människor demonstrerade i huvudstaden Santiago – den största manifestationen efter militärdiktaturens fall 1990.
 20. I fredags demonstrerade närmare en miljon människor i huvudstaden Santiago.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Santiago

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Santiago.

Bild med texten Santiago