sekretariat

Sekretariat kan bland annat beskrivas som ”(permanent eller tillfällig) avdelning som sköter korrespondens, registrering etc.”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sekretariat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till sekretariat?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sekretariat.

Vad är motsatsen till sekretariat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sekretariat.

Vad betyder sekretariat?

 1. (permanent eller tillfällig) avdelning som sköter korrespondens, registrering etc.
 2. skrivande befattning
 3. organisations tekniska byrå

Hur böjs ordet sekretariat?

 1. sekretariat
 2. sekretariaten
 3. sekretariatens
 4. sekretariatet
 5. sekretariatets
 6. sekretariats

Hur kan ordet ordet sekretariat användas?

 1. konferensens sekretariat finns i entrén

Hur används ordet ordet sekretariat i svenska tidningar?

 1. Inför onsdagens möte i migrationskommittén hade sekretariatet tagit fram ett förslag på ett volymmål eller riktmärke för hur många asylinvandrare som Sverige ska ta emot.
 2. I gruppen ingår en försvarspolitiker från varje riksdagsparti samt tjänstemän från försvarsdepartementet, beredningens sekretariat och Försvarsmakten.
 3. – Då har man ett eget sekretariat och kan på det viset ta in och bedöma den här siffran som Försvarsmakten har lämnat.
 4. I arbetet deltar också experter från UD och finansdepartementet, berörda myndigheter samt ett sekretariat från försvarsdepartementet – totalt cirka 25 personer.
 5. Jag lärde känna henne där på 80–talet och några år senare blev hon chef för min tidnings sekretariat.
 6. Det är en överenskommelse med Jens och de som var nere i sekretariatet, säger Peterson.
 7. Det anser Fredrik Bondestam, forskningssamordnare vid Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet.
 8. I en intervju på Nationella sekretariatet för genusforsknings hemsida berättar han hur forskare med bakgrund utanför Sverige har svårare att få jobb efter att de disputerat jämfört med kollegor med flera generationer i Sverige bakom sig.
 9. Efter tio minuter återkom spelarna på isen när sekretariatet förkunnade att personen var på väg i sjukhus med ambulans.
 10. Boxningsmatcher över hela banan utbröt sedan mellan de övriga på isen, allt medan sekretariatet spelade "Eye of the Tiger" på arenan.
 11. Till det kommer ett sekretariat och sakkunniga experter från departement och myndigheter.
 12. ”Vill vi gärna ha hjälp med påpekanden om rena faktafel, samt synpunkter på vår tolkning och viktning av våra iakttagelser”, skrev Sörensson till Eva Brandtell, chef för rikspolischefens sekretariat.
 13. Generalsekreterarens och sekretariatets auktoritet och legitimitet är, alltsedan Dag Hammarskjölds tid, intimt förknippat med upprätthållandet av FN–tjänstemannens integritet och oväld.
 14. – Dessa två ligger i en klass för sig och könsmönstret är tydligt, konstaterar Klara Regnö, ekonomie doktor och tidigare forskare och lärare vid KTH och Handels, nu vid Nationella sekretariatet för genusforskning på Göteborgs universitet.
 15. Jean Pisani–Ferry, som leder ett strategiskt sekretariat under premiärministern, har del i detta.
 16. Med brexit har EU hört väckarklockan ringa, men frågan är om unionen nu kommer ur sängen och påbörjar angelägna reformer, skriver Kjell M Torbiörn, som tidigare bland annat lett Europarådets ekonomiska sekretariat.
 17. Vad som oroar sekretariatet är att hela uppgången drivits av laddhybrider på bekostnad av rena elbilar.
 18. Gör det 27-hövdade Ministerrådet till en verkligregering med bara ett sekretariat av tjänstemän från alla medlemsländer i stället för en stor kommission.


Mer information om sekretariat och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.