senare

Synonymer till senare

efteråt, framtid, futurum, sedermera

Motsatsord till senare

tidigare

Vad betyder senare?

I uttryck:

 1. förr eller senare = någon gång i framtiden

Exempel på hur senare används i svenska tidningar

 1. En evakuering av 50 skadade rebeller planeras till senare under måndagen, tillsammans med läkare skulle de sättas på ett FN–chartrat flygplan till Oman.
 2. Två timmar senare kan man på Sahlgrenska bekräfta att mannen först till sjukhus och att han ska vara lindrigt skadad.
 3. Gärningsmannen flydde, men greps vid ett senare tillfälle efter att en polis känt igen mannen på övervakningsfilmerna från tunnelbanevagnen.
 4. – Man ska också komma ihåg att den högkonjunktur vi sett de senaste åren inte kan vara för evigt, det är väntat att vi förr eller senare når en utplaning.
 5. Orsaken till att bränslet blivit dyrare är dels att priset på råolja steg på den internationella marknaden i oktober, dels har den franska regeringen även justerat skatterna på bensin och diesel vilket gjort den senare dyrare.
 6. Den lille pojken som fått mig att fundera hade suttit halva dagen i källaren och pratat med sin cykel berättade hans mamma senare.
 7. Nu, lite mer än två månader senare, har svaret kommit.
 8. Allt måste förändras och det måste börja idag, säger hon till den jublande folkmassan som en stund senare går ut på gatan och blockerar den hektiska innerstadstrafiken.
 9. En stund senare, väl fastspänd vid Nicolas, lyfter mina pjäxor från marken och vi glider sakta högt över landskapet, jag med fjärilar i magen.
 10. Ett år senare förflyttades Lewenhaupt till Berlin.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av senare

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är futurum en synonym till senare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är tidigare motsatsen till senare.