senaste

Vi hittade en synonym till senaste. Ordet senaste är synonymt med föregående.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av senaste samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till senaste?

 1. föregående

Vad är motsatsen till senaste?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till senaste.

Vad betyder senaste?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av senaste.

Hur böjs ordet senaste?

 1. senaste

Hur kan ordet ordet senaste användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet senaste i svenska tidningar?

 1. Han säger också att andelen operationer som ställs in på grund av plats– eller personalbrist inte ökat de senaste tio åren.
 2. Den sidan har vuxit enormt de senaste åren och är även stor i Bonn, säger Johanna Lissinger Peitz.
 3. De senaste årens diskussioner om svenskhet och nationalism har fört med sig ett ökat intresse för svensk folkkultur.
 4. Den senaste lades ut den 29 oktober.
 5. Siffran för antalet anmälda våldtäkter har varit relativt stabil de senaste åren, men innan dess ökade de något.
 6. Flygsäkerhetsstatistiken för landet har dock förbättrats de senaste åren, och 2018 gav FN Indonesien en positiv utvärdering.
 7. Men många pekar på motsatsen, till exempel har IAEA, International Atomic Energy Agency, de senaste åren visat att Nordkorea parallellt har fortsatt med att utveckla sin kärnvapenarsenal.
 8. De senaste årens många brexitturer har gjort Barnier till ett välkänt namn över hela Europa.
 9. Stridsåtgärderna har trendmässigt blivit allt färre, något som i mångt och mycket hänger ihop med Industriavtalet (tecknat 1997) som styrt lönebildningen på svensk arbetsmarknad de senaste drygt 20 åren.
 10. De senaste dagarnas agerande har dock visat hur de famlar runt i ett mörker, sökandes efter allmänhetens gillande om hur de ska hantera frågor som dessa på ett konsekvent sätt framöver.
 11. Slack har, precis som andra collaboration–leverantörer, hamnat i stort fokus under det senaste året, då människor världen över har blivit beroende av deras tjänster för chatt, konferenser och samarbete, då så många flyttat kontoret till hemmet.
 12. Sirius har nu vunnit fyra av de sex senaste matcherna mot Bajen som riskerar att missa slutspel för första gången på många år.
 13. Det är en åtgärd för att upprätthålla den levnadsstandard, välfärd och ekonomi som japaner förväntat sig det senaste halvseklet, säger Oguma.
 14. Smittspridningen i Västra Götaland och Skåne har ökat stort de senaste veckorna och regionerna rapporterar hög belastning på vården.
 15. Jag har tagit del av medias rapportering om Dan Eliassons resa och min statssekreterare har under den senaste tiden varit i kontakt med honom.
 16. Enligt den senaste officiella statistiken som presenterades vecka 50 har 366 av Åre kommuns 12.
 17. – I Stockholms stads senaste parkplan från 2008 betonades att pågående och planerade stadsutvecklingsprojekt påverkar befintlig parkmark och ökar behovet av nya parker.
 18. Vi har sett debatten i medierna de senaste månaderna men vi har hållit vår kurs och låtit oss vägledas av vetenskapen, säger hon.
 19. Orbáns popularitet har dalat de senaste månaderna i anslutning till att hans hantering av coronapandemin fått kritik.
 20. Redan till påsken 2021 planerar de att kunna slå upp portarna till sin senaste boendesatsning – ”Hotell Ulla”, som ligger utmed väg 153 i Ullared ungefär två kilometer från varuhuset.


Mer information om senaste och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är föregående en synonym till senaste. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.