senator

Senator kan beskrivas som ”medlem av senat”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av senator samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till senator?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till senator.

Vad är motsatsen till senator?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till senator.

Vad betyder senator?

 1. medlem av senat

Hur böjs ordet senator?

 1. senator
 2. senatorer
 3. senatorerna
 4. senatorernas
 5. senatorers
 6. senatorn
 7. senatorns
 8. senators

Hur kan ordet ordet senator användas?

 1. senator Ted Kennedy

Hur används ordet ordet senator i svenska tidningar?

 1. Warnock, som är pastor, kommer i så fall att bli Georgias första svarta senator.
 2. Han kan bli den första svarta senatorn från Georgia.
 3. I senatsvalets andra omgång står de två sittande republikanska senatorerna David Perdue och Kelly Loeffler mot två demokratiska utmanare, Jon Ossoff respektive Raphael Warnock.
 4. Republikanska senatorer som Lindsey Graham, Rob Portman, John Cornyn, Roy Blunt och Shelley Moore Capito erkände nu Bidens valseger.
 5. Flera republikanska senatorer har nu erkänt Joe Bidens seger i presidentvalet och förkastar idén att stoppa det formella godkännandet av valresultatet i kongressen den 6 januari.
 6. Pat Toomey, republikansk senator för Pennsylvania, är en av dem som sällar sig till den växande grupp republikaner som medger valförlusten och förklarar Joe Biden som vinnare i presidentvalet.
 7. Barrs utspel fick den demokratiska senatorn och tidigare presidentaspiranten Elizabeth Warren att reagera.
 8. Republikanerna kontrollerar senaten med 53 mot 47 senatorer.
 9. Mycket talar nu för att Demokraterna kommer att ha fått 48 senatorer och Republikanerna 50 när alla röster är räknade, omräknade och verifierade.
 10. I Georgia står två senatsplatser på spel, dels står den republikanske senatorn David Perdue för omval, dels har den parkinsonsjuke republikanen Johnny Isakson sedan tidigare meddelat att han hoppar av i förtid.
 11. Demokratiska senatorer håller upp foton på personer vars liv räddats tack vare president Obamas sjukvårdsreform ”Affordable Care Act”, även kallad Obamacare.
 12. Vi behöver inte en republikansk eller demokratisk senator, vi behöver en Arizonasenator, säger Mark Kelly.
 13. Historien kretsar kring säkerhetstjänsten NSA, leverantören av nätverksprodukter Juniper och den demokratiske senatorn från Oregon Ron Wyden.
 14. Den politiske redaktören James Bennet som tvingades avgå efter att ha publicerat en republikansk senator på ledarsidan.
 15. – I december förra året erkände den republikanske senatorn Richard Black att kuppen hade planerats i USA, där man utnyttjat tillfället (som öppnats upp av den rasistiska högern i Bolivia).
 16. Laura Hill hoppas få veta mer om hur Kamala Harris, som i nuläget är Kaliforniens senator och som tidigare jobbat som åklagare, vill reformera kriminalvårdssystemet.
 17. – Om senator Harris vill ha en fästning runt sig, så visst, säger Katie Miller, talesperson för Pences stab, till Politico.
 18. Samtidigt sitter demokratiska senatorer löst i Alabama och Michigan.
 19. På de flesta av stolarna sitter den nuvarande senatorn säkert – men i åtta fall står det fortfarande och väger, enligt de senaste mätningarna.
 20. I sitt tal hyllade senatorn från Kalifornien sin mamma, talade om vikten av ett enat USA och riktade hård kritik mot Donald Trump som enligt henne splittrat nationen.


Mer information om senator och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.