Synonymer till sent

Vi känner till en synonym till sent. Ordet sent är synonymt med i elfte timmen.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sent samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sent

 1. i elfte timmen

Vad är motsatsen till sent?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sent.

Vad betyder sent?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sent.

Hur böjs sent?

 1. sent

Hur kan ordet sent användas?

Det saknas exempel på hur sent kan användas.

Hur används ordet sent i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sent används i vanlig text.

 1. – Den kaosartade evakueringen inleddes för sent, säger Håkan Svenneling, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet.
 2. Så sent som i onsdags miste två personer livet i samband med en gasexplosion i ett niovåningshus i staden Noginsk några mil öster om Moskva.
 3. Flera skott avlossades sent på natten och misstänkta gärningsmän sågs sedan springa från en innergård som i ett ögonblick blivit en brottsplats.
 4. Kanske var det dumt, för sent.
 5. Sedan kom regnen rätt sent, och det kom för mycket på en gång, svarar han.
 6. Färden gick vidare till Köln dit vi kom sent på kvällen.
 7. – Så sent som i fredags så gjorde ambassaden och övriga ambassader runt omkring bedömningen att man tämligen säkert skulle kunna vara kvar en vecka till och möjligen ett par veckor, säger Ann Linde.
 8. Arten beskrevs så sent som 2010, genom analyser av dna från fingerbenet.
 9. Rösträkning pågick sent på fredagen, där kampen är hård mellan sittande president Edgar Lungu och utmanaren Hakainde Hichilema.
 10. Michail Gorbatjovs initiativ för att råda bot på den inre krisen, glasnost och perestrojka, varom mer nedan, kom alldeles för sent och snarast förvärrade Sovjetunionens strukturella utgångsläge.
 11. Göran Zachrisson kommenterade och rapporterade om golf från sent 60–tal hela vägen fram till 2010–talet för framförallt SVT och sedan Nent Group.
 12. Så sent som på måndagen lät Cuomo förstå att han inte hade för avsikt att avgå.
 13. Så sent som för en månad sedan sköts Virgin–grundaren upp i rymden tillsammans med fem andra besättningsmedlemmar i samband med en testflygning.
 14. Kustbevakningsfartyg och turistbåtar har plockat upp 631 personer från stränder på ön Evia (Euboia), Greklands största ö efter Kreta, sedan sent på torsdagen.
 15. Så sent som i tisdags meddelade Mjällby att klubbens tränarduo Cristian Järdler och Alf Westerberg fått sparken efter den sista tidens svaga resultat.
 16. Jonas Ebbesson menar att regeringen gjorde det för sent vid prövningen av Preems ansökan om utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil, som sedan drogs tillbaka.
 17. ”  Ärendet har beretts av en grupp i åtta månader, samsyn över partigränserna råder, till och med mellan social– och sverigedemokrater, alla är glada och nöjda där sent i april.
 18. De nyaste här utanför Krasnohorivka har grävts ut så sent som i fjol.
 19. På sätt och vis tror jag det var idealiskt sällskap för en tafatt personlighet som min som sent skulle hitta sitt sätt att vara i världen på.
 20. Parlamentet har inte samlats sedan januari 2020 och så sent som i måndags utsåg han en ny premiärminister, Ariel Henry, som inte hann tillträda innan mordet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i elfte timmen en synonym till sent. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.