Synonymer till sent

Vi känner till en synonym till sent. Ordet sent är synonymt med i elfte timmen.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sent samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sent

 1. i elfte timmen

Vad är motsatsen till sent?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sent.

Vad betyder sent?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sent.

Hur böjs sent?

 1. sent

Hur kan ordet sent användas?

Det saknas exempel på hur sent kan användas.

Hur används ordet sent i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sent används i vanlig text.

 1. Hur den äldre vill ha sin begravning är också viktigt för anhöriga att veta innan det är för sent.
 2. Men i premiärministerns bostad festade ett 30–tal personer till sent in på natten.
 3. – Händelserna i Kazakstan är inte det första och långt ifrån det sista försöket att blanda sig i våra staters inre angelägenheter utifrån, sade han sent på måndagskvällen, enligt Politico EU.
 4. – Vi har haft det som vår agenda i många år, men bättre sent än aldrig, heter det ju.
 5. Gjorde proffsdebut på Europatouren så sent som i augusti men 22–åringen från Abbekås satte avtryck direkt med två vinster på sina tre första tävlingar i en sport med över 60 miljoner aktiva utövare.
 6. Jag flög hit för att spela i en av de mest betydelsefulla tillställningarna vi har, framför enastående supportrar”, skrev han på Instagram sent i måndags.
 7. Så sent som i slutet av november sade verksamhetschefen Peter Reinebo att han inte trodde att det skulle bli aktuellt för särskilt många.
 8. Och att man också tar hänsyn till Sveriges säkerhetspolitiska intressen, säger Linde till TT sent på torsdagskvällen, efter att ha träffat president Bidens biträdande nationelle säkerhetsrådgivare Jonathan Finer.
 9. Det är för sent nu.
 10. Polisen larmades till en nattklubb i centrala Uppsala sent på lördagskvällen efter att en ordningsvakt blivit skjuten i benet.
 11. Så sent som i förra veckan rapporterades om nya dödsskjutningar vid gränsen.
 12. Så sent som 1938 saknade mer än vart tionde svenskt hushåll elektricitet.
 13. Samtidigt har departementet för ”Work and Pensions” bekräftat att vissa av deras anställda drack alkohol och åt hämtmat till sent på kvällen under flera tillfällen då restriktionerna var på plats.
 14. Støjberg blev även intervjuad på scen tillsammans med Thulesen Dahl när han så sent som i september i år blev omvald som partiledare på årsmötet.
 15. Ett protokoll som SVT har tagit del av visar att fartyget inspekterades av myndigheterna i Storbritannien så sent som för några veckor sedan.
 16. – Vi hade många samtal sent i livet och det enda han var orolig för var hans intellekt.
 17. – Klockan tickar men det är ännu inte för sent att förvandla bläcket på papper till verklig handling.
 18. – Men snöfallet lämnar inte ostligaste delarna förrän sent i eftermiddag, Och för Öland och Gotland dröjer det kvar framåt natten, säger Ulrica Sievert.
 19. Experter betonar samtidigt att mycket fortfarande är okänt kring omikron, som upptäcktes så sent som i början av november.
 20. Så sent som på 1950–talet agerade företrädare från Svenska kyrkan ”dörröppnade”, som hon uttrycker det, för rasbiologisk forskning.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i elfte timmen en synonym till sent. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.