sid

Synonymer till sid

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sid.

Motsatsord till sid

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sid.

Vad betyder sid?

 1. som når långt ned
 2. (ålderdomligt, om mark, terräng) som ligger lågt

Exempel på hur sid används i svenska tidningar

 1. I bildkategorin får konstnären Enno Hallek stipendiet för sina målningar, och för att han enligt juryns motivering ”bryter tabun med sin provokativa humor och sitt träffsäkra allvar”.
 2. När coronaviruset har fördrivits eller tämjts och klocktiden har återtagit sitt herravälde kommer vi naturligtvis att fyllas av en omedelbar lättnad.
 3. Att den svenska diskussionen om corona kan delas in i en svensk sida och en utländsk sida, och att det i den utländska sidan ingår ett antal personer som underförstått inte har svenska erfarenheter, och sedan nämner man att bland dem finns det judar.
 4. Det fick sitt namn på 1970–talet eftersom det redan då var poppis bland homosexuella män.
 5. Han ställde sig alltid på kvinnors sida i praktiken, han lyssnade på ett sätt som var genuint – och det märker man snabbt som feminist.
 6. – Från vår sida ser vi inte något behov då mycket proaktivt arbete görs.
 7. Nu har du skrivit ”Kapitalet och ideologin”, som är nästan dubbelt så lång och ovanligt ambitiös i sitt försök att ge en djup­gående historisk förklaring till modern ojämlikhet på global skala.
 8. Nu är hon föräldraledig med sitt andra barn och njuter av att ha det lugnare hemma.
 9. För att våra kids, våra elever, som kommer från olika delar av Järva och har olika livsförutsättningar, ska kunna göra bra val behöver vi stärka dem i feministiska frågor, få dem att känna stolthet över sin bakgrund och sitt modersmål.
 10. Utifrån detta så är det helt obegripligt för mig hur det är möjligt att barn som inte känner till någonting annat som sitt hem än Sverige ska kunna utvisas efter 13 år här.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av sid

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.