Synonymer till simpel

Vi känner till 10 synonymer till simpel. Ordet simpel är en synonym till tarvlig och trivial och kan bland annat beskrivas som ”enkel; tarvlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av simpel samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till simpel

 1. alldaglig
 2. banal
 3. elementär
 4. enkel
 5. lantlig
 6. lätt
 7. oansenlig
 8. osofistikerad
 9. tarvlig
 10. trivial

Vilka ord betyder nästan samma sak som simpel?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till simpel. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. lindrig

Vad är motsatsen till simpel?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till simpel.

Vad betyder simpel?

 1. enkel; tarvlig
 2. enkel, som det endast finns en av
 3. enkel, lätt
 4. vanlig; tarvlig, torftig, låg, lågättad

Hur kan ordet simpel användas?

Det saknas exempel på hur simpel kan användas.

Hur används ordet simpel i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet simpel används i vanlig text.

 1. De må vara brokiga och simpla, men.
 2. Men Samsungs – och alla andra stora mobiltillverkares – ansträngningar kan numera summeras, paketeras och saluföras på samma simpla sätt.
 3. So the question was simple – could you please have her as a student paying taxes? And hoping that she will get the diploma in three years, was that possible I asked.
 4. Via en applikation som utåt sett var ett simpelt personlighetstest gavs företaget tillgång till långtgående personlig information om miljontals människor, som sedan användes för att rikta politiska budskap mot och påverka dem.
 5. Christian Munthe polisanmälde Michael Olausson i samband med en invecklad historia där vetenskapliga artiklar som Olausson varit medförfattare till fälldes för oredlighet i forskning, eller fusk, på ett simplare språk.
 6. Deras berömda allians visar mest att gemensam skuld kan vara lika sammanhållande som ett simpelt, borgerligt äktenskap.
 7. Hans tvåfotingar kombinerar den höga precisionen hos den typ av robotar som används av bilindustrin med enkelheten och den låga tillverkningskostnaden hos mer simpla enheter.
 8. En simpel guide till att krossa patriarkatet”.
 9. Den heter Mot framtiden – en simpel guide till att krossa patriarkatet.
 10. Man har full rätt att ställa sig den simpla frågan hur de lyckats hantera uppsättningens formspråk och behärska sina muskelminnen i händer och armar.
 11. Det är simpel fysik – att använda gravitationen och att omvandla lägesenergi till elektricitet.
 12. Kalla krigets dagar må vara förbi, men USA och Ryssland har råkat i luven på varandra över något så simpelt som gatunamn.
 13. Det låter kanske simpelt, men det var vad som krävdes för att skapa superträet.
 14. De är inne och petar i de mesta simpla passningsövningar och spelarna verkar suga åt sig allt.
 15. Uttråkade, stressade, ostimulerade eller den simpla anledningen att de inte hänger med.
 16. – Det handlar om en simpel fråga till det svenska folket.
 17. – Om man tycker det är jobbigt att ta sig an en mordutredning som polis så tycker jag att man ska placeras på en lite simplare tjänst.
 18. Och om man blir fascist för att man ogillar journalister och akademiker som strider mot ens åsikter, eller i skönlitteraturen använder simpel Hollywoodestetik, så blir Molanders fascistlista otympligt lång.
 19. Hon fann att den avgörande skillnaden mellan personer som upplever enkelhet i kärlek och de som kämpar var något så simpelt som att den första gruppen känner sig värd gemenskap och kontakt.
 20. Enligt Amber är deras autonoma teknologi långt simplare än vad exempelvis Tesla erbjuder – men holländarna hävdar att de inte har behov av en så avancerad teknologi, detta på grund av bilarnas låga hastighet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tarvlig en synonym till simpel. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet simpel

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet simpel.

Bild med texten simpel