Synonymer till simulator

Vi känner till 2 synonymer till simulator. Ordet simulator är en synonym till maskin och tränare och kan bland annat beskrivas som ”apparat som efterliknar ett verkligt skeende”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av simulator samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till simulator

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet simulator och kan ofta användas istället.

 1. maskin
 2. tränare

Vad är motsatsen till simulator?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till simulator.

Vad betyder simulator?

 1. apparat som efterliknar ett verkligt skeende
 2. anordning som för utbildning eller övning efterbildar faktiska förhållanden

Hur kan ordet simulator användas?

Det saknas exempel på hur simulator kan användas.

Hur används ordet simulator i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet simulator används i vanlig text.

 1. Vi har kört båten i simulator i skärgården för att se hur mycket vind vi kan klara och var vi kan möta andra fartyg.
 2. För att få tillräckligt med flygtimmar får nu helikopterbesättningarna i Luleå fler timmar i simulator, flyga mer med andra helikoptermodeller och de skickas även till Ronneby för att flyga helikopter 14 skarpt.
 3. Det amerikanska flygvapnet uppger att varken antalet plan eller leveranstider är helt spikade, men att det kontraktet medger ett köp av upp till 475 plan och 120 simulatorer.
 4. I ett första läge har Boeing en beställning på 813 miljoner dollar, som omfattar teknik–, tillverknings– och utvecklingsfasen av de första fem planen samt sju simulatorer.
 5. Space X har byggt en simulator som kan återskapa olika scenarion som olyckor, brand eller fel på styrsystem där astronauterna kan träna upp sig, skriver The Verge.
 6. Därmed kan operatörerna träna virtuellt på scenarier som inte går att träna i den traditionella simulatorn, till exempel brand i kontrollrummet eller översvämning.
 7. Och en simulator som har gjort det möjligt för förarna att ägna dagar åt att sitta hemma i Sverige och testa banorna inför kommande race.
 8. Ordern handlar i huvudsak om drift av riggar, simulatorer och provflygplan för Gripens version C/D och E samt driftsupport till Gripen C/D.
 9. Vid presentationen kunde besökarna bland annat åka mountainbike och sportbil i en simulator, som ska visa vad man kan uppleva i staden när den väl är byggd.
 10. Maria Persson kör två tjugominuterspass i simulatorn.
 11. De sex forskarna som deltagit i det ett år långa experimentet släpptes ut ur simulatorn under söndagen.
 12. Boeing har precis öppnat ett träningscentrum med simulatorer för sina piloter.
 13. Uppvuxen inte långt från Ålleberg på Västgötaslätten, som varit det svenska segelflygets hjärta sedan början av 40–talet, verkar hon ha tillbringat större delen av livet i misstänkt närhet till flygflottiljer, ballongfält och simulatorer.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är maskin en synonym till simulator. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet simulator

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet simulator.

Bild med texten simulator