Synonymer till Singapore

Singapore kan bland annat beskrivas som ”ett land i södra Asien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Singapore samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Singapore

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Singapore.

Vad är motsatsen till Singapore?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Singapore.

Vad betyder Singapore?

 1. ett land i södra Asien
 2. land i Asien, officiellt namn: Republiken Singapore

Hur kan ordet Singapore användas?

Det saknas exempel på hur Singapore kan användas.

Hur används ordet Singapore i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Singapore används i vanlig text.

 1. Mannen och kvinnan, som båda är från Singapore, ska ha varit vänner med varandra sedan flera år tillbaka.
 2. DN avslöjade häromveckan att Härstedt kallats hem med kort varsel och därefter sagt upp sig från sina uppdrag – som ambassadör i Singapore och särskilt sändebud för Nordkorea–frågan.
 3. Sveriges ambassadör i Singapore, Kent Härstedt, kallades nyligen hem med kort varsel.
 4. I samband med ett event i Singapore under torsdagen hävdade Forresters vice ordförande Frederic Giron att det fortfarande råder en stor brist på it–proffs runt om i världen.
 5. I exempelvis Singapore har ett företag haft godkännande sedan två år tillbaka och nu har ett Kalifornienbaserat bolag, Upside Foods, tagit ett steg i samma riktning.
 6. Under 2023 kommer exempelvis Neste, världens största producent av förnybar diesel, att öka tillverkningen från 3,3 miljoner ton per år till 5,5 miljoner ton per år genom utökad kapacitet i Nederländerna, Singapore och USA.
 7. Skulle ljus kunna revolutionera hur vatten spjälkas till vätgas och syrgas? Ja, det hävdar en grupp forskare vid National University of Singapore, NUS.
 8. Huvudkontorets flyttades 2014 till Singapore.
 9. Singapore har i dag ersatt Shanghai och Hong Kong för företagsetableringar.
 10. Väl på plats i Singapore så har de däremot imponerat stort och tog sig hela vägen fram till semifinalen, där Team Secret väntade tidigt på söndagsmorgonen, svensk tid.
 11. Dinosaurien Shen ställs för närvarande ut i Singapore under tre dagar innan han skeppas vidare norrut.
 12. Roboten, som även Upsala Nya Tidning rapporterat om, kommer från Singapore och är enligt Susanne Afzelius, verksamhetschef på Gemensam service, en av fem som finns i Sverige.
 13. Singapore har en av världens största flytande solparker, på en yta motsvarande 45 fotbollsplaner och som producerar tillräckligt med el för att driva öns fem vattenreningsverk.
 14. I veckan drabbades DBS Bank i Singapore av ett tekniskt avbrott som pågick i tre dygn och hindrade bankens kunder från att komma åt sina konton online, rapporterar The Register.
 15. Fyra forskare i Singapore och Sydkorea har tagit fram ett ny metod som kan användas av nyare mobiler för att upptäcka gömda kameror i närheten.
 16. Strikta regler för inresor innebär att globala toppdestinationer som Singapore, Kina/Hongkong och Australien har satt stopp för utbyten.
 17. Vi har kontor i London, New York, Singapore och Shanghai och söker både i Norge och globalt.
 18. Målet är att etablera Tokyo som ett tydligare alternativ till Singapore och Hongkong för den östasiatiska finanseliten.
 19. Oliver Edholm, som tillbringar större delen av sin tid på kontoret, förklarar att vardagen skiljer sig markant från den han hade för bara ett år sedan i Singapore.
 20. Enligt Nordkorea har Washington försämrat relationerna mellan länderna sedan Kim Jong–Un och president Donald Trump senast möttes i Singapore för två år sedan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Singapore

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Singapore.

Bild med texten Singapore