Synonymer till sinnad

Vi känner till 4 synonymer till sinnad. Ordet sinnad är en synonym till lagd och benägen och kan bland annat beskrivas som ”som har viss attityd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sinnad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sinnad

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet sinnad och kan ofta användas istället.

 1. benägen
 2. böjd
 3. hågad
 4. lagd

Vad är motsatsen till sinnad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sinnad.

Vad betyder sinnad?

 1. som har viss attityd
 2. som har viss själslig eller känslomässig läggning eller inställning; som har lust eller fallenhet att göra något

Hur kan ordet sinnad användas?

Följande exempelmeningar visar hur sinnad kan användas.

 1. hon är ekonomiskt sinnad
 2. människorna på öarna är vänligt sinnade mot turisterna

Hur används ordet sinnad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sinnad används i vanlig text.

 1. Om du är ett proaktivt sinnat it–proffs kan projekt i egen regi i de områdena ge dig nya möjligheter.
 2. Och det spelade ingen roll att förslaget hade lagts av en borgerlig regering, varje borgerligt sinnad människa som brydde sig om frihet och personlig integritet behövde opponera sig.
 3. Storbritannien har verkat för frihandel, en fungerande inre marknad och på så vis varit en viktig motvikt mot mer byråkratiskt och protektionistiskt sinnade medlemsländer.
 4. Alla uppskattade dock inte nymodigheterna, i synnerhet inte nationalekonomiskt sinnade personer som såg rikets välstånd rinna ut i samma takt som kaffet rann in.
 5. Enligt uppgifter till DN har de mer pragmatiskt sinnade inom partiet redan inlett en kampanj för att övertala ekonomisk–politiska talespersonen Ulla Andersson att ställa upp.
 6. Det spelar ingen roll hur liberal och öppet sinnad du än är i grunden.
 7. Vänligt sinnade nationer är på glid medan mer fientligt sinnade makter flyttar fram sina positioner.
 8. När man sedan har pratat länge men inte fått det man velat ha genom att vara vänligt sinnad börjar man återgå till en hotfull ton, säger han.
 9. Vissa moraliskt sinnade borgmästare och monarker sökte (förgäves) utrota prostitutionen, men annars nöjde man sig med att kontrollera den.
 10. – Man kan använda vänligt sinnade störningar för att maskera sina egna sändningar och göra dem svårare att avlyssna.
 11. De senaste åren har den iranska hackargruppen APT33 utfört ett antal cyberattacker mot mål i USA, Saudiarabien och andra fientligt sinnade länder runt om i världen.
 12. Men den liberalt sinnade Jolys pamflett kom ändå till användning, som råmaterial till en reaktionär förfalskning.
 13. Det låter mer som en broschyr från exportrådet om en liten men vänligt sinnad demokrati någonstans i världen, än en strategi för att hantera en diktatur med växande maktambitioner.
 14. Den högerpopulism som formas i Tyskland i konfrontation med det övriga samhället kommer därför med all sannolikhet att skilja sig från åsiktsfränderna i de mer pragmatiskt sinnade nordiska och anglosaxiska länderna.
 15. Det blir alltså en grannlaga sak för Turkiets demokratiskt sinnade vänner, att förhålla sig till, särskilt om man beaktar det permanenta i regimförändringen, med endast kommande val som (teoretisk) möjlighet att (demokratiskt) genomdriva förändringar.
 16. – Att spionera på vänligt sinnade länder är inte bara ovanligt och oönskat, det är inte acceptabelt, sade van der Bellen enligt Der Standard.
 17. Han gillade inte det tidigare förslaget, men är mer positivt sinnad än vad hans företrädare var förra gången ombyggnadsplanerna diskuterades.
 18. Jag har hört demokratiskt sinnade regeringar säga detta under praktiskt taget hela mitt liv och det är bara några få år längre än den islamiska regimens.
 19. Kina – som har monopol på jättepandan – har under årtionden lånat ut pandor till vänligt sinnade länder.
 20. Om jämlikhet, jämställdhet och ett liberalt sinnat USA.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lagd en synonym till sinnad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet sinnad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sinnad.

Bild med texten sinnad