självaste

Självaste är synonymt med ingen mindre än och inget mindre än.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av självaste och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till självaste

ingen mindre än, inget mindre än

Motsatsord till självaste

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till självaste.

Vad betyder självaste?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av självaste.

Böjningar av självaste

 1. självaste

Exempel på hur ordet självaste kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet självaste används i svenska tidningar

 1. CIA har dragit slutsatsen att det är sannolikt att självaste kronprins Mohammed bin Salman gett order om mordet, vilket han nekat till.
 2. Att klubben under självaste jubileumsåret spelade i division III var i sig en fantastisk bedrift.
 3. Att han 12 år senare skulle bli världens tredje dyraste försäljning genom tiderna och att självaste Barcelona skulle ha honom högst upp på önskelistan kändes så klart som en högst otrolig hypotes.
 4. Det är också precis vad Linde bergslags församling erbjuder på självaste julafton.
 5. Debatten om nätneutralitet i USA har nått oanade höjder – när självaste Luke Skywalker porrhånar Texas senator på Twitter.
 6. Detta på självaste lucia! Men vi såg att det gömde sig fler föräldrar som hukade på andra rader, säger en annan förälder till tidningen.
 7. ”Jag kan ju inte stå här på Moderna museet och ta emot pris från självaste P O Enquist, och samtidigt hävda att jag är en outsider!”, utbrast Anyuru, varpå den fullsatta publiken brast ut i ett enormt skratt.
 8. ”Bara upprepning kan döda oss”, förkunnar Berg i ”Var är vi nu?” och ser ut som självaste Bossen när han vevar akustisk gitarr på storbildsskärmarna.
 9. Argumenten är så liberala att jag skulle behöva slänga min övertygelse om självaste livet överbord för att jag skulle kunna bli övertygad.
 10. Anna Andersson på Aftonbladet tycker att Janne Anderssons sommarprat är som att höra självaste folkhemmet tala, när han levererar meningar som ”var och en ska ta ansvar för det man kan påverka” och ”jag drömmer inte, jag jobbar”.
 11. Dolores Haze har hyllats av en enig internationell presskår och av självaste Iggy Pop.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till självaste är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ingen mindre än en synonym till självaste. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.