självrespekt

Självrespekt är synonymt med självaktning.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av självrespekt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till självrespekt

självaktning

Motsatsord till självrespekt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till självrespekt.

Vad betyder självrespekt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av självrespekt.

Böjningar av självrespekt

  1. självrespekt

Exempel på hur ordet självrespekt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet självrespekt används i svenska tidningar

  1. Den snygge socialistens genomskinliga lögner och hopplösa förvirring hindrar inte Sofia från att använda honom för att skaffa sig självrespekt.
  2. Ingen artificiell intelligens med självrespekt, skulle kunna replikera den här nivån av paranoid hybris.
  3. Idag har de flesta byråer med självrespekt handlingsplaner för att hantera sånt här, men policys är meningslösa om de inte efterlevs.
  4. Han menar vidare att han med självrespekt inte kan vara kvar i ett parti som förhindrar att han är kvar på samma villkor som andra medlemmar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till självrespekt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är självaktning en synonym till självrespekt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?