skämtsam

Skämtsam är synonymt med vitsig och skojfrisk och kan bland annat beskrivas som ”som gärna skämtar, skojfrisk”. Ordet är motsatsen till allvarlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skämtsam och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skämtsam

humoristisk, komisk, lustig, rolig, skojfrisk, skojglad, skojig, vitsig

Motsatsord till skämtsam

allvarlig

Vad betyder skämtsam?

 1. som gärna skämtar, skojfrisk
 2. som gärna skämtar; på skämt

Böjningar av skämtsam

 1. skämtsam
 2. skämtsamma
 3. skämtsammare
 4. skämtsammast
 5. skämtsammaste
 6. skämtsamme
 7. skämtsamt

Exempel på hur ordet skämtsam kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet skämtsam används i svenska tidningar

 1. Enligt uppgifter från rederiet hade man redan 2018 fått in elva beställningar på vad som skämtsamt kallades för kanlernas Teslor.
 2. Mitt i allt hade han ett storts skämtsamt och ljust sinne.
 3. Nu är frågan hur de ska försörja sig efter Megxit – som britterna skämtsamt döpt uppbrottet till.
 4. Hade jag fasiken inte kommit på själv, så tack! /Mamma Mu”, skriver Carina Berg, och drar en skämtsam parallell mellan sig själv och den älskvärda barnboks–kon.
 5. Under början av gymnasiet, när min situation höll på att lugna sig, hade Naim fullt upp med att bygga upp ett cv, som han skämtsamt brukade säga.
 6. På Instagram har hon även skämtsamt visat upp hur gravidmagen kan användas som ett extrabord där man kan ställa både choklad och ostbågar.
 7. – Ja hon heter faktiskt Anna Eriksson, säger Danny Saucedo skämtsamt och skrattar.
 8. Varför sprattlar det i magen, varför är du så tjock? Varför gråter du okontrollerat åt olika tidningsannonser du läser, säger hon skämtsamt.
 9. Jag är uppvuxen i det som ibland skämtsamt kallas DDR–Sverige.
 10. – Jag kan bara säga lite skämtsamt att jag förstår att de måste sätta stopp någonstans, annars blir det som i Saudiarabien.
 11. På tre bilder poserar Penny Parnevik skämtsamt med bröstpumpen, i stil med filmerna ”Charlies änglar”, som hon också citerar.
 12. – Tack för att du lät mig vinna här en gång, sade Djokovic skämtsamt till Federer under prisceremonin.
 13. Så jag avbokade resan och flyttade till Piteå i stället, säger hon skämtsamt.
 14. Många kineser tycker att Xi Jinping liknar honom i sitt kroppsspråk något som en del använde för att lägga ut skämtsamma – men kritiska – bilder på nätet.
 15. – Säg det, fyller Wikingsson i med en skämtsam ton.
 16. – Han är min copywriter, säger han skämtsamt och skyndar sig sedan att understryka att även kollegan är naturvårdare.
 17. – Samir är rädd för allt, säger Viktor Frisk skämtsamt.
 18. Jag minns när han med sin karaktäristiska lätta stamning skämtsamt meddelade att nu skulle han snart åka "hem t–till New York".
 19. Under ceremonin bjöd Barack Obama på ett skämtsamt tal där han kritiserar sina drag.
 20. Varför började förresten Boring Company med eldkastare från första början? Historien verkar ha tagit sin början i december efter ett skämtsamt Twitter–inlägg från Elon Musk själv, där han skrev att företaget skulle börja sälja eldkastare.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skämtsam är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vitsig en synonym till skämtsam. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är allvarlig motsatsen till skämtsam.

Vad kollar andra på just nu?