skänka

Synonymer till skänka

distribuera, donera, förunna, förära, ge, ge bort, giva, lämna, överlåta

Motsatsord till skänka

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skänka.

Vad betyder skänka?

 1. ge bort något utan att ta emot ersättning

Exempel på hur skänka används i svenska tidningar

 1. Några dagar före matchen lovade Kyrgios att skänka 200 dollar för varje ess han slår in under samtliga turneringar under den australiska sommaren.
 2. Då delar jag ut en jättefin bronshäst som svensk travsport skänker.
 3. För Joe Biden och Pete Buttigieg kommer riksrätten däremot som en skänk från ovan.
 4. Barty får rubriker när hon skänker sina pokaler till den lokala tennisklubben så att de kan ha dem som priser i sina tävlingar.
 5. Alexander Abdallah, som gjort den skimrande kortfilmen ”Jag skiner inte utan er mina bröder” på närliggande tema, skänker nerv och närvaro till rollen.
 6. Efter masskjutningen i Las Vegas år 2017, där 58 människor dog och hundratals skadades, skänkte Britney en tavla hon målat till välgörenhet.
 7. Flera personer uppger också hur församlingsmedlemmar passat upp på Åsa Waldau, och hur de med tiden blivit beordrade att skänka tionde, alltså tio procent av sina inkomster, till henne i stället för till församlingen.
 8. Hon har via sina sociala medier uppmanat folk att skänka pengar till en donationsfond för räddningsarbetare i New South Wales.
 9. Det är därför delvis förståeligt att när Krupp hösten 1847 skänkte en 237–punds stålkanon till arsenalen i Berlin så fick spindelväv växa över kanonröret.
 10. Metallocket hade rostat och släppt in luft i glasburken, i utbyte mot en odör av förruttnelse som skänk till omgivningen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skänka

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överlåta en synonym till skänka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.