Synonymer till sköta

Vi känner till 19 synonymer till sköta. Ordet sköta är en synonym till ta hand om och underhålla och kan bland annat beskrivas som ”ta hand om, ta vara på”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sköta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sköta

 1. administrera
 2. behandla
 3. bestyra
 4. bevara
 5. driva
 6. förvalta
 7. handha
 8. hantera
 9. hålla i
 10. ombesörja
 11. ordna
 12. passa
 13. råda över
 14. ta hand om
 15. underhålla
 16. upprätthålla
 17. uträtta
 18. vård
 19. vårda

Vilka ord betyder nästan samma sak som sköta?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till sköta. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. fixa
 2. matcha
 3. greja
 4. vidmakthålla
 5. skydda
 6. spara
 7. konservera

Vad är motsatsen till sköta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sköta.

Vad betyder sköta?

 1. ta hand om, ta vara på
 2. (reflexivt) uppföra sig /på ett acceptabelt sätt/

Hur kan ordet sköta användas?

Det saknas exempel på hur sköta kan användas.

Hur används ordet sköta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sköta används i vanlig text.

 1. Bolaget som skulle sköta marktjänsten på Landvetter i samband med resorna har meddelat att de inte har personal och kapacitet nog för att klara uppgiften.
 2. Sedan två år tillbaka är det myndigheten SGU som sköter efterbehandlingen.
 3. Tidigare har svenska luftvärnssoldater utbildats på Robot 70, en ganska lätt pjäs som kan skötas av två man, och Robot 97, ett tyngre system som kräver lastbil för att placeras ut.
 4. Därför kunde fordonen inte förflytta sig taktiskt vilket utlöste en dominoeffekt där poliser splittrades, retirerade och sköt varningsskott.
 5. Folkhälsomyndigheten kan inte på egen hand sköta en pandemi.
 6. Skulle Ryssland göra allvar av hotet är rymdstationens existens hotad på allvar, detta då det är högst osäkert om övriga aktörer (USA, Kanada, Japan och EU) klarar av att sköta driften på egen hand.
 7. Men att någon likt Fanny Kaplan, den 28–åriga socialisten som sköt Lenin 1918, skulle kunna komma åt Putin verkar smått otroligt.
 8. Men något bud kom aldrig och nu berättar Bayrak att hans advokater hade gett honom fel mejladress och att han därför inte kunde kontakta Raine Bank, som sköter försäljningen.
 9. Att polisen sköt ska nu utredas av åklagare vid Särskilda åklagarkammaren.
 10. Dmitrij Poljanskij, förste vice permanent representant i FN, hävdade att barnsjukhuset sedan länge tagits över av ukrainska trupper som sköt från sjukhuset, och att man sedan den 7 mars räknade det som ”ett militärt objekt”.
 11. I 38 år skötte jag om grisarna på en stor bondgård.
 12. Mycket kan skötas online, till exempel att ukrainska flyktingar får sms/messenger om att de kan anmäla sitt intresse för bussning till Sverige.
 13. En talibanpolis sköt till exempel ihjäl en kvinna vid en vägspärr i januari.
 14. Fler fordonsägare som sköt upp besiktningen under coronapandemin fick underkänt vid besiktningen än de som inte utnyttjade undantaget.
 15. Gävlelaget sköt och sköt och med en minut och 27 sekunder kvar av den tredje perioden fick Brynäsforwarden Dima Timashov öppet mål i ett läge som vilken utespelare som helst bara drömmer om.
 16. Släktingarna i grannhuset som tog hand om honom som liten sköter nu skottningen.
 17. Symptom efter sjukdomen dröjde sig kvar och familjen valde att sälja sitt hus och flytta till lägenhet i Kramfors, då orken att sköta om ett hus inte fanns, vilket hon berättade för SVT Västernorrland i september 2020.
 18. Barnsjukhuset sköter den barnmedicinska delen – utredningen och den psykiatriska uppföljningen ligger på KID–teamet, säger Svante Norgren.
 19. Då sköt de fram kontraktet till nästa år igen vilket de gjorde förra året också.
 20. Bara 31 sekunder av perioden var spelade när VM–guldmedaljören från 2019 Anttila sköt ett skott som gick i mål via Björninen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ta hand om en synonym till sköta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på sköta

Ord som slutar på sköta

Bild till ordet sköta

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sköta.

Bild med texten sköta