skaffa

Synonymer till skaffa

anskaffa, begagna, bringa, fixa, frambringa, fånga, föra, förorsaka, förse, hitta, hämta, inbringa, införskaffa, inhämta, kamma hem, kirra, köpa, leverera, låna, medföra, rekrytera, rekvirera, samla, servera, strosa, tillföra, tillgodose, tillhandahålla, tjäna, uppbringa, utrusta, vinna, värva, ärva

Motsatsord till skaffa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skaffa.

Vad betyder skaffa?

 1. ordnar (fram), får fram
 2. gör
 3. ordna, anskaffa, se till att få

Exempel på hur skaffa kan användas

 1. han lyckades skaffa en plats på servicehemmet åt sin gamla mamma
 2. hon ville inte ha något att skaffa med droger

Exempel på hur skaffa används i svenska tidningar

 1. Om ringen tappas eller fingeravtrycksinformationen som finns lagrad i dina enheter kommer i orätta händer kan du skaffa en ny ring för att helt enkelt skapa nya ”fingeravtryck” – till skillnad från om du använt ditt riktiga finger.
 2. De gifte sig snart därefter och skaffade snabbt barn tillsammans.
 3. Det snart femåriga bolaget har dragit in omkring en kvarts miljard kronor, skaffat sig kunder som Coca–Cola och DB Schenker och blev först i världen med att sätta en hyttlös självkörande lastbil i kommersiell drift på allmän väg.
 4. Den i dag 30–åriga litteraturvetaren Loujain al–Hathloul körde sommaren 2014 in i Saudiarabien från grannstaten Förenade Arabemiraten, med ett körkort hon skaffat där.
 5. I slutet skaffade sig dock Sävehof ett tvåmålsöverläge, 19–17.
 6. I stället för hjälp med boende får personer, som är hemlösa men saknar missbruks– eller psykiska problem, numera pengar i handen för att skaffa tak över huvudet i en vecka.
 7. PRV önskar att man skaffar sig tillräckligt med kunskap för att ta medvetna beslut om sina immateriella tillgångar.
 8. Stefan har inte gjort tillräckligt för att skaffa sig en bostad och inte betalat alla hyror.
 9. På detta sätt lyckades bland annat USA spionera på iranska ledare under gisslankrisen 1979, samt skaffa information om Argentina under Falklandskriget.
 10. Aftonbladet har den senaste tiden skaffat sig flera tv–rättigheter, bland annat till herrarnas elitserie i bandy, spanska cupen i fotboll och friidrottstävlingar.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skaffa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppbringa en synonym till skaffa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.