Synonymer till skaffa

Vi känner till 34 synonymer till skaffa. Ordet skaffa är en synonym till uppbringa och föra och kan bland annat beskrivas som ”ordnar (fram), får fram”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skaffa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skaffa

 1. anskaffa
 2. begagna
 3. bringa
 4. fixa
 5. frambringa
 6. fånga
 7. föra
 8. förorsaka
 9. förse
 10. hitta
 11. hämta
 12. inbringa
 13. införskaffa
 14. inhämta
 15. kamma hem
 16. kirra
 17. köpa
 18. leverera
 19. låna
 20. medföra
 21. rekrytera
 22. rekvirera
 23. samla
 24. servera
 25. strosa
 26. tillföra
 27. tillgodose
 28. tillhandahålla
 29. tjäna
 30. uppbringa
 31. utrusta
 32. vinna
 33. värva
 34. ärva

Vilka ord betyder nästan samma sak som skaffa?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till skaffa. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. förvärva
 2. handla
 3. avhämta
 4. ta

Vad är motsatsen till skaffa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skaffa.

Vad betyder skaffa?

 1. ordnar (fram), får fram
 2. gör
 3. ordna, anskaffa, se till att få

Hur böjs skaffa?

 1. skaffa
 2. skaffade
 3. skaffades
 4. skaffar
 5. skaffas
 6. skaffat
 7. skaffats

Hur kan ordet skaffa användas?

Följande exempelmeningar visar hur skaffa kan användas.

 1. han lyckades skaffa en plats på servicehemmet åt sin gamla mamma
 2. hon ville inte ha något att skaffa med droger

Hur används ordet skaffa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skaffa används i vanlig text.

 1. Genom januariavtalet hade man skaffat sig en majoritet i riksdagen men efter att Stefan Löfven fällts i en misstroendeomröstning i somras valde Liberalerna att lämna samarbetet.
 2. De unga som DN träffar på Danderyds gymnasium berättar att det är väldigt många i deras skola som har skaffat mopedbilar.
 3. – Mina tankar och min djupaste medkänsla går till de berörda, deras familjer och till polis, sjukvårdspersonal och räddningsmanskap som jobbar för fullt med att skaffa överblick och bistå de som behöver hjälp.
 4. Detta skulle enligt Internet Archive exempelvis kunna vara saker som att Section 230 i USA tas bort, att företag kan varumärkesskydda fakta och att fler länder skaffar egna varianter av Kinas brandvägg.
 5. Ubah Abdisamad minns tillbaka till när hon själv kämpade med att skaffa arbete under sin första tid i Sverige.
 6. Sylvi Listhaug (Frp), å andra sidan, tyckte att vi skulle klippa oss och skaffa ett jobb istället för att sätta oss ner och göra aktioner.
 7. – Ibland tror jag att vissa personer, som valt att skaffa barn eftersom det ingår i normen som och kanske inte är supernöjda med sitt beslut, kan rikta udden mot dem som aktivt väljer barnfrihet, säger Thomas Rosén.
 8. Om du vill ha kylskåp får du skaffa fler solceller och batterier.
 9. Vi tror inte att många asylsökande kunnat skaffa fram så många dokument som styrker identitet, ålder och hotbild som Yousaf.
 10. Redan har man frigjort 10,5 miljoner euro, motsvarande 107 miljoner kronor, främst för att skaffa bostäder till dem vars hem har begravts i lava.
 11. De hade valt att skaffa hus på La Palma just på grund av vulkanlandskapet.
 12. Vi översatte hoten, gick igenom hela utredningen på 24 sidor, skaffade fram mer bevisning och pratade mycket med advokaten.
 13. Många av de syrier som kommit till Sverige har varit i 25– till 30–års åldern och snabbt skaffat barn.
 14. En förklaring är att många har skaffat barn så fort de kommit till Sverige och efter det har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.
 15. Hon sade även att hon vill skaffa barn med sin pojkvän, men att det inte går då hon har en spiral insatt – mot sin vilja.
 16. Ibland har han varit inneboende hos någon familj, ibland har han sovit på ett golv i någon fabrik där han lyckats skaffa tillfälligt arbete.
 17. – De för trebarnspolitik nu och vill att föräldrarna skaffar fler barn.
 18. – 70 procent av jordens yta består av vatten och vi kanske inte använder mer än fem procent av den för att skaffa mat från havet, säger Jan Nilsson.
 19. Men Kerstin Söderström har inte bank–id, och är heller inte intresserad av att skaffa det enbart för att säga upp sitt mobilabonnemang.
 20. Aldrig i detta liv att de tänkte skaffa hörapparater.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppbringa en synonym till skaffa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.