Synonymer till skalbar

Skalbar kan beskrivas som ”vars kapacitet eller storlek lätt kan anpassas efter skiftande behov”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skalbar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skalbar

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till skalbar.

Vad är motsatsen till skalbar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skalbar.

Vad betyder skalbar?

 1. vars kapacitet eller storlek lätt kan anpassas efter skiftande behov

Hur böjs skalbar?

 1. skalbar
 2. skalbara
 3. skalbart

Hur kan ordet skalbar användas?

Det saknas exempel på hur skalbar kan användas.

Hur används ordet skalbar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skalbar används i vanlig text.

 1. Det är ett skalbart heltäckande tree boosting system som har fått förstklassiga resultat i många tävlingar i maskininlärning.
 2. Högst prioritet för de fyra myndigheterna är nu att utse en chef, poola resurser och hitta fungerande skalbara lokaler för arbetet framåt.
 3. En stor fördel med Siemens Mindsphere och digitaliseringen, är att tekniken är skalbar och framtidssäkrad.
 4. Våra moderna arbetsplatstjänster, i detta fall tillsammans med våra it–drifttjänster, ger Netel en modern och skalbar lösning som ger Netel rätt förutsättningar för fortsatt verksamhetsutveckling och tillväxt, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.
 5. När din applikation inte är jämnt belastad så är det extra viktigt med en skalbar lösning, för att du ska nå en bra kostnadseffektivitet.
 6. – Interxion uppfyller de höga krav vi har på en säker och skalbar datacentermiljö med hög konnektivitet till både operatörstjänster och andra samarbetspartners.
 7. Clara beskrivs som en kommersiellt skalbar digital plattform, som använder algoritmer för att matcha produktionen av rådiamanter med efterfrågan på slipade diamanter på en sten–för–sten–bas.
 8. Men att utveckla en skalbar struktur och designa något som är bättre är bland de bästa sakerna du kan göra i ett företag.
 9. – För att säkra en flexibel och skalbar infrastruktur i transformationstider fick vi tänka i sidled, säger Fernando Villa.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?