Synonymer till skald

Vi känner till 3 synonymer till skald. Ordet skald är en synonym till bard och diktare och kan bland annat beskrivas som ”diktare, poet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skald samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skald

 1. bard
 2. diktare
 3. poet

Vad är motsatsen till skald?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skald.

Vad betyder skald?

 1. diktare, poet
 2. (ålderdomligt) skaldestycke, dikt

Hur böjs skald?

 1. skald
 2. skalden
 3. skaldens
 4. skalder
 5. skalderna
 6. skaldernas
 7. skalders
 8. skalds

Hur kan ordet skald användas?

Det saknas exempel på hur skald kan användas.

Hur används ordet skald i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skald används i vanlig text.

 1. Även det senaste århundradet finns exempel där skalder skrivit under styrning och samtidigt bidragit med värdefull diktning.
 2. Professorn i fråga hette Carl Herman och han var inte bara läkare utan också skald vid sidan av sitt uppdrag som föreståndare vid Gymnastiskt–ortopediska institutet.
 3. Bakom den artonde luckan i DN Kulturs julkalender, där redaktionen väljer ut sina största julhjältar i kulturen, hittar vi en skald som fångar familjehögtidens skörhet.
 4. Tavaststjerna och berättade om sitt eget möte med den åldrade skalden, som fick allt svårare att skriva och tydde sig till Lagerlöf och Sophie Elkan.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bard en synonym till skald. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?