skandinaviska

Skandinaviska kan bland annat beskrivas som ”modifierat språk brukat för ökad förståelse mellan norsk- dansk- och svenskspråkiga”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skandinaviska och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skandinaviska

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till skandinaviska.

Motsatsord till skandinaviska

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skandinaviska.

Vad betyder skandinaviska?

 1. modifierat språk brukat för ökad förståelse mellan norsk- dansk- och svenskspråkiga
 2. (sammanfattande) den skandinaviska språkgruppen
 3. kvinna från Skandinavien

Böjningar av skandinaviska

 1. skandinaviska
 2. skandinaviskan
 3. skandinaviskans
 4. skandinaviskas
 5. skandinaviskor
 6. skandinaviskorna
 7. skandinaviskornas
 8. skandinaviskors

Exempel på hur ordet skandinaviska kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet skandinaviska används i svenska tidningar

 1. Bland annat gäller det inrikesresor i och mellan de skandinaviska länderna men även flygningar till USA från Köpenhamn.
 2. Idag meddelar Capgemini att man drar igång ett nytt samarbete med Google Cloud, där man tillsammans ska stötta stora skandinaviska kunders verksamheter i deras flytt till molnet.
 3. För svensk del beräknas BNP–nedgången i år bli 6,8 procent vilket är det sämsta utfallet bland de skandinaviska länderna.
 4. De misstänks ha haft för avsikt att föra den till Köpenhamn och andra, okända skandinaviska städer.
 5. I filmen lyfter SAS fram mat eller uppfinningar som anses vara skandinaviska men som härstammar från andra länder.
 6. ”Vi på Sas är stolta över vårt skandinaviska ursprung och de värderingar som präglar våra öppna, jämställda och demokratiska samhällen”, skriver flygbolaget.
 7. – Reaktionerna från våra kunder på SAS senaste reklamfilm visar att man uppskattar och bryr sig om det skandinaviska varumärket.
 8. Budskapet, att flera skandinaviska traditioner i själva verket är importerade, har retat många och mötts av kritik på sociala medier.
 9. Jakob Hjelmåker är VD för den skandinaviska avdelningen av företaget och förklarar bilens olika funktioner.
 10. Politiskt betecknar han sig som demokratisk socialist och "outsider", han har bland annat kampanjat för gratis högskoleutbildning och framhållit de skandinaviska ländernas välfärdssystem som ett föredöme.
 11. Det är bara en av de chockerande intervjuerna från den skandinaviska televisionens granskning.
 12. Det är en liten extra faktor i spelet när de skandinaviska lagen möter varandra.
 13. Fler flög med mer välfyllda SAS–plan i december, enligt statistik från det skandinaviska flygbolaget.
 14. Molnen uppstår då kalla vindar från Arktis blåser över den skandinaviska fjällkedjan mellan Norge och Sverige och skapar vågor på läsidan.
 15. Förra helgen slutade hon fyra i sprinten i skandinaviska cupen i Voukatti och belönas nu med en plats i truppen, precis som Johanna Hagström som slutade trea.
 16. Linn Svahn imponerade stort i den nationella premiären i Gällivare (tvåa i sprinten) och dominerade sen totalt i den skandinaviska cupen i Idre förra helgen (etta i sprinten och etta i distansloppet).
 17. En annan person som kliver in i Diggiloo–gänget för första gången är den danska rockdrottningen Sanne Salomonsen, till följd av ett ökat intresse från de andra skandinaviska länderna, enligt arrangören.
 18. I det regniga vädret bar Per–Olof Lööf ett skyddande blågult paraply över prinsessan när hon anlände till jubileet i skandinaviska kyrkan i Dave, norr om Fort Lauderdale.
 19. Vaggan stod i Tyskland, och tillsammans med brittiska Labour och de skandinaviska socialdemokratiska partierna kom socialdemokratin att etablera sig som en dominerande politisk kraft i Europa.
 20. Och Johanna Frid hoppar i Nora eller Brinn Oslo brinn mellan de skandinaviska språken.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skandinaviska är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.