skandinavism

Skandinavism kan beskrivas som ”politisk rörelse som växte sig stark under 1800-talet för en skandinavisk enighet stärkande de kulturella, geografiska och historiska banden mellan länderna i Skandinavien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skandinavism och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skandinavism

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till skandinavism.

Motsatsord till skandinavism

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skandinavism.

Vad betyder skandinavism?

  1. politisk rörelse som växte sig stark under 1800-talet för en skandinavisk enighet stärkande de kulturella, geografiska och historiska banden mellan länderna i Skandinavien

Böjningar av skandinavism

  1. skandinavism
  2. skandinavismen
  3. skandinavismens
  4. skandinavisms

Exempel på hur ordet skandinavism kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skandinavism är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.