Synonymer till skickar

Vi känner till en synonym till skickar. Ordet skickar är synonymt med sänder.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skickar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skickar

 1. sänder

Vad är motsatsen till skickar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skickar.

Vad betyder skickar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av skickar.

Hur böjs skickar?

 1. skickar

Hur kan ordet skickar användas?

Det saknas exempel på hur skickar kan användas.

Hur används ordet skickar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skickar används i vanlig text.

 1. – Den skickar i väg en ny serie sms till alla dina kontakter.
 2. När medlemsstaterna i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) sammanträder utanför Stockholm torsdag–fredag är det första gången sedan 2017 som både USA och Ryssland skickar sina utrikesministrar till mötet.
 3. – Vi skickar dem till München med våra egna plan, om det så behövs, säger Lukasjenko enligt den statliga nyhetsbyrån Belta.
 4. Polen skickar tusentals soldater till gränsen, Belarus varnar grannlandet för ”provokationer” och EU–kommissionen pratar om ”hybridkrig”.
 5. Annars spelar det ingen roll hur mycket pengar rika länder än skickar för klimatinvesteringar som ska minska utsläppen, konstaterar de krasst.
 6. Vilken signal skickar det när riksdagsledamöter inte vaccinerar sig?.
 7. ”Vi skickar varma tankar till alla som nu står inför en svår tid och alla som har krävande arbetsuppgifter framför sig.
 8. – Jag har inte vetat om det, vi kollar inte på vad folk röstar på – eller kan se hur folk som skickar bilder röstar.
 9. Hamas skickar unga palestinier att dödas vid gränsen för att behålla makten.
 10. Det aktuella filmklippet publicerades av den brittiska tabloiden Daily Mail 2020 och har titeln ”Vit man skickar polisen på svarta män vid en marina”.
 11. Remissinstanserna får bara till slutet av veckan, fredag den 3 september, på sig att komma in med synpunkter på det förslag som miljödepartementet skickar ut i promemorian "Regeringsprövning av kalkstenstäkter i undantagsfall".
 12. Det är alltså våra underleverantörer som behöver halvledarna i det material som de skickar till oss, säger Maria Dagman, på Volvo Cars pressavdelning, till Ny Teknik.
 13. Den 29 januari i år skickar SJ ut ett pressmeddelande med rubriken ”SJ överväger att tillfälligt sluta trafikera Kumla”.
 14. Ibland skickar separatistsidan upp drönare för att koordinera eldgivningen från luften.
 15. ”Jag skickar mina lyckönskningar med hopp om att historien inte bara kommer att minnas era framgångar utan även den laganda, hängivenhet och stolthet ni har visat”, skriver drottningen till laget inför dagens EM–final mot Italien.
 16. Det är god forskningssed att inte låta denna separation vara mer än tre minuter och ifall något barn börjar skrika förtvivlat skickar man in omsorgspersonen tidigare.
 17. För barn som drömmer om att spela fotboll i en europeisk storklubb skickar det ett tydligt signalvärde.
 18. – Det kräver mycket mindre energi, eftersom skärmen inte skickar ut något ljus behöver energin bara användas till att hålla kvar eller ändra en bild.
 19. Trafikföretagen svarar Skånetrafiken när de skickar ut en tur via färdtjänst och hör sedan av sig tillbaka till Skånetrafiken när de plockat upp en passagerare.
 20. Idén bygger på att man som patient, själv tar provet hemma och sedan skickar det till Dynamic Code för kvalitetssäkrad laboratorieanalys.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sänder en synonym till skickar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på skickar