Synonymer till skickar

Vi känner till en synonym till skickar. Ordet skickar är synonymt med sänder.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skickar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skickar

 1. sänder

Vad är motsatsen till skickar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skickar.

Vad betyder skickar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av skickar.

Hur kan ordet skickar användas?

Det saknas exempel på hur skickar kan användas.

Hur används ordet skickar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skickar används i vanlig text.

 1. Nästa gång ett svenskt vapenföretag skickar in en ansökan för att exportera till Turkiet kan ISP fatta ett helt annat beslut.
 2. Dit skickar ett land som Norge runt 150 tjänstemän och militärer.
 3. Det är svårt för mig att gå in på redaktionen, samtidigt som jag skickar ungefär fyrtio meddelanden per dag till mina kollegor om de mest ointressanta saker bara för att visa att jag ännu finns.
 4. Vem har skickar ut en bild och i vilket syfte? Vad kan metadata berätta om när och var en bild är tagen? Därefter är det vår skyldighet att publicera för att ge den sannast möjliga bilden av det som händer.
 5. Resolutionen bär inte laga kraft men den skickar en tydlig signal till kongressen och Biden–administrationen att föra en fortsatt hård linje mot Putin och hans regering.
 6. Enligt utrikeschef Pia Bernhardsson gör man en säkerhetsanalys timme för timme, och skickar enbart ut medarbetare som har relevant utbildning och erfarenhet.
 7. Fernandes lösgör sig och dansar sig in ett nästan transliknande tillstånd, skickar vidare impulserna i en vänlig battle.
 8. En möjlig väg är att den syriska regimen skickar den militära gren som Ryssland var med och bildade under det syriska inbördeskriget, enligt Aron Lund.
 9. Men signalerna är svaga och kan relativt lätt ”överröstas” med en sändare här nere på jorden som skickar ut en starkare signal med samma frekvens.
 10. Däremot skickar flera Nato–länder vapen till Ukraina, inte minst USA.
 11. Tunstall gör egna tester som enligt bolaget visar att larmen klarar kraven, och föreslår att man ska ändra inställningarna så att larmen skickar ut kontrollsignaler mer sällan än vid nätdrift.
 12. Vi skickar flera resurser och ambulanser skickas från SOS Alarm.
 13. – Den skickar i väg en ny serie sms till alla dina kontakter.
 14. När medlemsstaterna i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) sammanträder utanför Stockholm torsdag–fredag är det första gången sedan 2017 som både USA och Ryssland skickar sina utrikesministrar till mötet.
 15. – Vi skickar dem till München med våra egna plan, om det så behövs, säger Lukasjenko enligt den statliga nyhetsbyrån Belta.
 16. Polen skickar tusentals soldater till gränsen, Belarus varnar grannlandet för ”provokationer” och EU–kommissionen pratar om ”hybridkrig”.
 17. Annars spelar det ingen roll hur mycket pengar rika länder än skickar för klimatinvesteringar som ska minska utsläppen, konstaterar de krasst.
 18. Vilken signal skickar det när riksdagsledamöter inte vaccinerar sig?.
 19. ”Vi skickar varma tankar till alla som nu står inför en svår tid och alla som har krävande arbetsuppgifter framför sig.
 20. – Jag har inte vetat om det, vi kollar inte på vad folk röstar på – eller kan se hur folk som skickar bilder röstar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sänder en synonym till skickar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på skickar

Bild till ordet skickar

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet skickar.

Bild med texten skickar