Synonymer till skicklig

Vi känner till 11 synonymer till skicklig. Ordet skicklig är en synonym till slipad och talangfull och kan bland annat beskrivas som ”kunnig (ofta inom ett yrke)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skicklig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skicklig

 1. begåvad
 2. duktig
 3. fingerfärdig
 4. fullfjädrad
 5. inkörd
 6. kompetent
 7. kunnig
 8. rutinerad
 9. slipad
 10. slängd
 11. talangfull

Vilka ord betyder nästan samma sak som skicklig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till skicklig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. erfaren
 2. kapabel
 3. duglig

Vad är motsatsen till skicklig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skicklig.

Vad betyder skicklig?

 1. kunnig (ofta inom ett yrke)
 2. som besitter goda kunskaper och färdigheter inom ett ämnesområde

Hur böjs skicklig?

 1. skicklig
 2. skickliga
 3. skickligare
 4. skickligast
 5. skickligaste
 6. skicklige
 7. skickligt

Hur kan ordet skicklig användas?

Följande exempelmeningar visar hur skicklig kan användas.

 1. en skicklig hantverkare

Hur används ordet skicklig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skicklig används i vanlig text.

 1. – Rent fotbollsmässigt är det två otroligt skickliga spelare.
 2. Att ”Sveriges skickligaste partiledare” Jimmie Åkesson på 90–talet gick med i ett öppet rasistiskt och höger­extremt parti, det har han ”dålig koll på”.
 3. Åke Jacobsson säger att han känner Anna Ekström, som skrivit den nu uppmärksammade utredningen, som en skicklig person som han ”har den största respekt för”.
 4. vilken underbar final vi har fått varit med om, fina hästar och skickliga ryttare.
 5. Om vi ska lyckas ersätta fossil energi med el i transportsektorn och industrin måste vi vara skickliga på att använda den billiga vindkraft och solel vi kan bygga ut.
 6. Johan var skicklig och ofta anlitad, bland annat av stora industriföretag.
 7. – De har flera individuellt skickliga spelare, Jarmolenko och Malinovskij, det är ett tekniskt skickligt lag med bra passningspelare, det är en jättetuff match så klart.
 8. Stefan Löfvens status som skicklig förhandlare har fått sig en törn i och med regeringskrisen.
 9. En grej är att lösa deras första press, Polen är också ett lag som är skickliga att vinna tillbaka bollen, det är nycklarna i matchen mot Polen.
 10. Det här är ett av många exempel på avslöjanden som är möjliga tack vare skickliga grävande journalister och ett starkt internationellt samarbete.
 11. De är skickliga, mogna och med framtiden för sig.
 12. Flera skickliga spelare med Zadina, Vrana, Chytil och Kubalik från NHL skulle driva offensiven.
 13. Jag har flera otroligt skickliga kollegor som skulle klara uppdraget minst lika bra som jag men som helt enkelt inte vill stå där.
 14. Den grovhuggna men mycket skickligt karvade och välproportionerliga gestalten av trä lutar huvudet åt sidan – fast ansiktet tycks mer sammanbitet och redo, än passivt uppgivet.
 15. Småsparare som hakade på när börsen dalade i början av coronakrisen kan lätt vaggas in i tron om att de är betydligt skickligare än vad de är, varnar hon.
 16. – Jag kan tänka mig att en börshaj med en beroendetendens kan ha liknande resonemang, att man egentligen är skicklig, har mycket insikt och bara tagit en onödig risk just den här gången, säger Anders Nilsson.
 17. Tack vare skicklig videoredigering såg det ut som att åtta versioner av Malin Broman uppträdde tillsammans och coronaprojektet blev snabbt en internationell snackis.
 18. Socialdemokraten Olle Westberg sade att Ingegerd Troedsson ”utan tvekan är en skicklig kvinna som kan vara både bitsk och frän men som annars är mycket trevlig.
 19. De har en tydlig struktur och det är svårt att möta dem, de är oerhört skickliga på att komma in i ytan mellan mittfält och backlinje, och därefter bakom backlinjen.
 20. Hans moatjé är berättelsens motsatta förgrundsgestalt, den skicklige, uthållige och till det yttre oansenlige kriminalkommissarien GW Larsson.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är slipad en synonym till skicklig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på skicklig

Ord som slutar på skicklig