skild från

Synonymer till skild från

separerad

Motsatsord till skild från

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skild från.

Vad betyder skild från?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur skild från används i svenska tidningar

  1. Var och en satt skild från sin granne.
  2. Något DN–reportern Mattias Carlsson tillbakavisar med att ledarredaktionen normalt sett är skild från nyhetsredaktionen.
  3. Den där publika världen är väldigt skild från verkligheten.
  4. Den 33–årige fadern är skild från barnets mor.
  5. Den 33–årige fadern är skild från barnets mor, men de två tycktes komma bra överens när de tidigare tillsammans besökte pojken på sjukhuset.
  6. Höghastighetsprojektet bör därför ligga i ett separat bolag – skilt från Trafikverket – med finansiering skild från anslagsfinansiering, exempelvis genom upplåning via Riksgälden.
  7. Två av dansarna stannar kvar en stund efter repetitionen i svettiga scenkostymer och med en speciell sorts  japanska skor på fötterna, stortån är skild från resten av foten och gummisulor ska ge ordentligt grepp på den hala linoleumytan.
  8. Kaliningrad är inklämd mellan Ryssland och Europa, territoriellt frånkopplad från fastlandet, men ideologiskt skild från Europa.
  9. Han säger även att idén att bedriva en integrationspolitik som är skild från jobb– och utbildningspolitik är ”föråldrad”.
  10. I praktiken betyder denna skillnad att idén om den sekulära staten hos oss tolkas som en statsmakt skild från religionen, medan den i Indien ses som att staten bör vara välvilligt inställd till alla religioner.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skild från

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är separerad en synonym till skild från. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.