skilda

Synonymer till skilda

olika, separerade

Motsatsord till skilda

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skilda.

Vad betyder skilda?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur skilda används i svenska tidningar

  1. Det kanske låter lite motsägelsefullt när jag sa att jag inte vill avslöja allt om mig själv, men jag tycker att det är en helt annan sak på scen än i sociala medier, det är två skilda världar.
  2. Båda företagen är helt skilda vad gäller affärssystem, personal och avtal.
  3. Smittan får medborgare att sluta upp bakom sittande presidenter och regeringschefer fastän dessa tar till vitt skilda metoder för att lotsa sina länder genom krisen.
  4. Isgraven, ishinnan är magiskt och maniskt återkommande metaforer som knyter samman skilda verk i ett pussel av spegelflisor, laddade med skuld och barndomstrauma.
  5. Två personer med vitt skilda åsikter.
  6. Några dagar efter brevet gick Buckingham Palace ut och berättade att paret skulle skilja sig, och 1996 gick de skilda vägar.
  7. Personen uppger att butiken har kunder från så vitt skilda platser som USA, Storbritannien, Saudiarabien och Sydkorea.
  8. På Crypto Internationals hemsida skriver företaget att de är medvetna om avslöjandet men betonar att Crypto AG och Crypto International Group är två helt skilda företag utan någon som helst koppling.
  9. Forskare från Göteborg har i ett internationellt samarbete kartlagt fiskens arvsmassa och tror sig ha hittat förklaringar till varför den klarar sig så bra i vitt skilda miljöer.
  10. Tillrättavisning, bra eller dåligt? Det råder skilda åsikter i hur vi ska uppfostra vår hund.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skilda

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är olika en synonym till skilda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.