skildring

Synonymer till skildring

avbild, berättelse, beskriva, beskrivning, bild, framställning, ikon, illustration, image, karakterisera, kopia, porträtt, presentation, redogörelse, skildra, story, uttrycka

Motsatsord till skildring

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skildring.

Vad betyder skildring?

 1. beskrivning av ett händelseförlopp, berättelse
 2. framställning

Exempel på hur skildring används i svenska tidningar

 1. Berättelsen om ”Circus of Books” är alltså dels ett stycke homosexuell historia, men det är också en ömsint skildring av komplexiteten att leva tillsammans, som en familj.
 2. De apokalyptiska skildringarna blir synonyma med vad de går igenom.
 3. Dokumentären är en skildring av en ung kvinna, Alexandra Ortega, som väljer bort sitt vanliga liv i storstaden med fester, vänner, pengar och resor och istället bosätter sig långt ute i skogen tillsammans med 30 hundar och 50 andra djur.
 4. Den nu aktuella romanen har fått titeln ”Om det inte vore för dig” och kretsar kring den enorma betydelse en utsträckt hand kan få, allt silat genom Michkas historia och skildringen av hennes framskridande sjukdom.
 5. I skildringen av Yonova Shatalovas alltmer desperata kamp för att ta dem av daga – en fajt som inte är utan inslag av slapstickhumor – blir de en bestialisk symbol för frustrationen hon känner inför sin till synes orubbliga livssituation.
 6. Det är en stark, lågmäld skildring av förlust.
 7. Det går inte att lämnas oberörd av denna roman från 1998, en redan klassisk skildring som nu ges ut för andra gången i Sverige, i översättning av Dorothee Sporrong.
 8. På 80–talet började Ernaux odla fältet där sociologin förvandlas till skönlitteratur, med intima, precisa skildringar av sina föräldrar och sin uppväxt i normandisk arbetarklass – en föregångare till den unge, uppmärksammade författaren Édouard Louis.
 9. Det är skildringar av en värld där uppmuntrande kommentarer och goda gärningar hånas och bestraffas.
 10. Som inspiration och research har Wilhelm Behrman läst så mycket de kunnat av radikaliseringsberättelser och skildringar av IS inifrån.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skildring

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är beskriva en synonym till skildring. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.