Synonymer till skildring

Vi känner till 17 synonymer till skildring. Ordet skildring är en synonym till beskriva och bild och kan bland annat beskrivas som ”beskrivning av ett händelseförlopp, berättelse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skildring samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skildring

 1. avbild
 2. berättelse
 3. beskriva
 4. beskrivning
 5. bild
 6. framställning
 7. ikon
 8. illustration
 9. image
 10. karakterisera
 11. kopia
 12. porträtt
 13. presentation
 14. redogörelse
 15. skildra
 16. story
 17. uttrycka

Vilka ord betyder nästan samma sak som skildring?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till skildring. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. målning
 2. återberätta
 3. yttra
 4. visa
 5. utmåla

Vad är motsatsen till skildring?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skildring.

Vad betyder skildring?

 1. beskrivning av ett händelseförlopp, berättelse
 2. framställning

Hur böjs skildring?

 1. skildring
 2. skildringar
 3. skildringarna
 4. skildringarnas
 5. skildringars
 6. skildringen
 7. skildringens
 8. skildrings

Hur kan ordet skildring användas?

Det saknas exempel på hur skildring kan användas.

Hur används ordet skildring i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skildring används i vanlig text.

 1. Men skildringen av 1800–talets utsatta barn är också bitvis otäck.
 2. Fråga 3 Vilken historiker är berömd för sin skildring av det så kallade Peloponnesiska kriget, den nästan trettio år långa konflikten mellan Aten och Sparta som slutade år 404 f Kr med spartanernas seger?.
 3. Fråga 9 1485 publicerades boken ”Le Morte d´Arthur”, en av de mest kända och inflytelserika skildringarna av legenderna om kung Arthur och riddarna kring det runda bordet.
 4. Det är en skildring av barns lek, en kärleksförklaring till skärgården och till sommaren.
 5. Avsnittet väckte upprörda känslor i Kanada och Chaudhry gick efter avsnittet ut och tog tillbaka att han varit med och dödat civila, trots att hans egenberättade skildring om avrättningarna fanns inspelade.
 6. – Men om jag utgår från vad Katarina Frostenson skrev i sin förra bok är det en litterär skildring av hennes egen erfarenhet, alla sådana ska välkomnas som en del av skönlitteraturen, säger han till TT.
 7. Liknande varningar för ”föråldrade kulturella skildringar”, infördes på tjänsten förra året, men de nya texterna är starkare formulerade.
 8. Sebastian Mattsson slutade på sitt jobb för att skriva sin debutroman ”Balladen om Kalle Klick”, en purfärsk och satirspäckad genomsvart skildring om den samtida journalistikens mest skämmiga sida.
 9. Det blir en både kronologisk och tematisk skildring med kapitel som även täcker områden som tidigare inte uppmärksammats av historieskrivningen, till exempel pressfoto, reklam– och modefotografi, digitalt fotografi, expeditionsfoto och övervakningsfoto.
 10. Sigrid Combüchen har läst Peter Englunds litterära skildring av ett verkligt mord, ”Söndagsvägen”.
 11. Curtis Sittenfeld debuterade 2005 med den hyllade romanen ”I en klass för sig”, en charmig, vass och vemodig skildring av klasskillnader och utanförskap på en amerikansk elitskola.
 12. – Det är en av mina absoluta favoriter med sin skildring av övergången till döden, ”Morgonen bräcker lätt, i samma stund det skymmer”.
 13. Berättelsen om ”Circus of Books” är alltså dels ett stycke homosexuell historia, men det är också en ömsint skildring av komplexiteten att leva tillsammans, som en familj.
 14. De apokalyptiska skildringarna blir synonyma med vad de går igenom.
 15. Dokumentären är en skildring av en ung kvinna, Alexandra Ortega, som väljer bort sitt vanliga liv i storstaden med fester, vänner, pengar och resor och istället bosätter sig långt ute i skogen tillsammans med 30 hundar och 50 andra djur.
 16. Den nu aktuella romanen har fått titeln ”Om det inte vore för dig” och kretsar kring den enorma betydelse en utsträckt hand kan få, allt silat genom Michkas historia och skildringen av hennes framskridande sjukdom.
 17. I skildringen av Yonova Shatalovas alltmer desperata kamp för att ta dem av daga – en fajt som inte är utan inslag av slapstickhumor – blir de en bestialisk symbol för frustrationen hon känner inför sin till synes orubbliga livssituation.
 18. Det är en stark, lågmäld skildring av förlust.
 19. Det går inte att lämnas oberörd av denna roman från 1998, en redan klassisk skildring som nu ges ut för andra gången i Sverige, i översättning av Dorothee Sporrong.
 20. På 80–talet började Ernaux odla fältet där sociologin förvandlas till skönlitteratur, med intima, precisa skildringar av sina föräldrar och sin uppväxt i normandisk arbetarklass – en föregångare till den unge, uppmärksammade författaren Édouard Louis.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är beskriva en synonym till skildring. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på skildring