skildring

Skildring är synonymt med beskriva och bild och kan bland annat beskrivas som ”beskrivning av ett händelseförlopp, berättelse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skildring och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skildring

avbild, berättelse, beskriva, beskrivning, bild, framställning, ikon, illustration, image, karakterisera, kopia, porträtt, presentation, redogörelse, skildra, story, uttrycka

Motsatsord till skildring

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skildring.

Vad betyder skildring?

 1. beskrivning av ett händelseförlopp, berättelse
 2. framställning

Böjningar av skildring

 1. skildring
 2. skildringar
 3. skildringarna
 4. skildringarnas
 5. skildringars
 6. skildringen
 7. skildringens
 8. skildrings

Exempel på hur ordet skildring kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet skildring används i svenska tidningar

 1. – Men om jag utgår från vad Katarina Frostenson skrev i sin förra bok är det en litterär skildring av hennes egen erfarenhet, alla sådana ska välkomnas som en del av skönlitteraturen, säger han till TT.
 2. Liknande varningar för ”föråldrade kulturella skildringar”, infördes på tjänsten förra året, men de nya texterna är starkare formulerade.
 3. Sebastian Mattsson slutade på sitt jobb för att skriva sin debutroman ”Balladen om Kalle Klick”, en purfärsk och satirspäckad genomsvart skildring om den samtida journalistikens mest skämmiga sida.
 4. Det blir en både kronologisk och tematisk skildring med kapitel som även täcker områden som tidigare inte uppmärksammats av historieskrivningen, till exempel pressfoto, reklam– och modefotografi, digitalt fotografi, expeditionsfoto och övervakningsfoto.
 5. Sigrid Combüchen har läst Peter Englunds litterära skildring av ett verkligt mord, ”Söndagsvägen”.
 6. Curtis Sittenfeld debuterade 2005 med den hyllade romanen ”I en klass för sig”, en charmig, vass och vemodig skildring av klasskillnader och utanförskap på en amerikansk elitskola.
 7. – Det är en av mina absoluta favoriter med sin skildring av övergången till döden, ”Morgonen bräcker lätt, i samma stund det skymmer”.
 8. Berättelsen om ”Circus of Books” är alltså dels ett stycke homosexuell historia, men det är också en ömsint skildring av komplexiteten att leva tillsammans, som en familj.
 9. De apokalyptiska skildringarna blir synonyma med vad de går igenom.
 10. Dokumentären är en skildring av en ung kvinna, Alexandra Ortega, som väljer bort sitt vanliga liv i storstaden med fester, vänner, pengar och resor och istället bosätter sig långt ute i skogen tillsammans med 30 hundar och 50 andra djur.
 11. Den nu aktuella romanen har fått titeln ”Om det inte vore för dig” och kretsar kring den enorma betydelse en utsträckt hand kan få, allt silat genom Michkas historia och skildringen av hennes framskridande sjukdom.
 12. I skildringen av Yonova Shatalovas alltmer desperata kamp för att ta dem av daga – en fajt som inte är utan inslag av slapstickhumor – blir de en bestialisk symbol för frustrationen hon känner inför sin till synes orubbliga livssituation.
 13. Det är en stark, lågmäld skildring av förlust.
 14. Det går inte att lämnas oberörd av denna roman från 1998, en redan klassisk skildring som nu ges ut för andra gången i Sverige, i översättning av Dorothee Sporrong.
 15. På 80–talet började Ernaux odla fältet där sociologin förvandlas till skönlitteratur, med intima, precisa skildringar av sina föräldrar och sin uppväxt i normandisk arbetarklass – en föregångare till den unge, uppmärksammade författaren Édouard Louis.
 16. Det är skildringar av en värld där uppmuntrande kommentarer och goda gärningar hånas och bestraffas.
 17. Som inspiration och research har Wilhelm Behrman läst så mycket de kunnat av radikaliseringsberättelser och skildringar av IS inifrån.
 18. I skildringarna av Knutby ses Kristi Brud–teologin som nyckeln till den dyrkan som omgav Åsa Waldau.
 19. Jules Verne ger en hoppfull skildring av en ung nybyggarkoloni, där alla nationella särarter (och Jules Verne tror på nationalkaraktärer) bidrar till det allmänna bästa.
 20. Den är ofta rolig i sin skildring av det rosenrasande vansinnet i Nazityskland när undergången stod för dörren.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skildring är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är beskriva en synonym till skildring. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.