Synonymer till skjorta

Vi känner till 2 synonymer till skjorta. Ordet skjorta är en synonym till plagg och t-shirt och kan bland annat beskrivas som ”ett tunt klädesplagg för överkroppen med knäppning fram”. Ordet används i uttrycket ”kostar skjortan” som betyder ”kostar väldigt mycket”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skjorta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skjorta

 1. plagg
 2. t-shirt

Vad är motsatsen till skjorta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skjorta.

Vad betyder skjorta?

 1. ett tunt klädesplagg för överkroppen med knäppning fram
 2. ärmförsett, ej åtsittande (ledigt), vanligt klädesplagg på överkroppen med hel knäppning fram (ibland bara knäppning upptill)

Hur används ordet skjorta i uttryck?

 1. kostar skjortan = kostar väldigt mycket

Hur böjs skjorta?

 1. skjorta
 2. skjortan
 3. skjortans
 4. skjortas
 5. skjortor
 6. skjortorna
 7. skjortornas
 8. skjortors

Hur kan ordet skjorta användas?

Följande exempelmeningar visar hur skjorta kan användas.

 1. han hade vit skjorta och slips

Hur används ordet skjorta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skjorta används i vanlig text.

 1. Klädd i sin karaktäristiska khakiväst över skjortan och med det silverfärgade håret spretandes åt många håll tittade han fram över läsglasögonen, placerade långt fram på nästippen.
 2. Gurnah, 72 år gammal med tjock välklippt kalufs, bär en mörkblå skjorta med några knappar uppknäppta över en krispigt vit t–shirt medan vi pratar.
 3. Genom hela det tre minuter långa anförandet sitter Johan Bolinder, Moderaternas starke man i Skurup, bortvänd från kameran, en suddig profil i vit skjorta bland 41 pixliga och uttryckslösa ledamöter.
 4. I en vit cabriolet som stannat för rött ljus sitter två vita män i ljusblå skjortor med vita kragar, två vita kvinnor i mörka solglasögon och en vit dvärgpudel med framtassarna hängande ut över bildörren och tungan glatt flämtande i värmen.
 5. I somras cyklade jag dit långsamt eller i bar överkropp för inte svettas ned skjortan – i vintras fick jag kämpa mig igenom den jäkla snömodden för att komma fram.
 6. Plötsligt hoppar jag fram med mitt gamla dragspel bakom busskuren och ett gäng fioler kommer släntrande ur parken och sen spelar vi skjortan av er!.
 7. – Han brukade stoppa in ett finger mellan knapparna i skjortan för att kika in på brösten.
 8. Han sitter framför en enkel vit bakgrund, iklädd en rutig skjorta, mörka glasögon och balaklava.
 9. Något han själv tror kan hänga ihop med att Lamotte kommit över ett kort filmklipp där han dansar ”på ett fjolligt sätt” i en rosa skjorta.
 10. Den mordåtalade mannen har bytt till vit skjorta den här dagen när förhöret med honom ska ske och han ska hävda sin oskuld i Uddevalla tingsrätt.
 11. Han bär fortfarande sin kännetecknande blå skjorta och khakifärgade chinos på duken, även om han har gått över till satellit och streaming, gjort filmer för Sky och Netflix samt BBC – och lockar större publik än någonsin.
 12. Timmarna innan det makabra fyndet samlades 21 poliser med rutiga skjortor och fasta handslag i ett rum på Rättscentrum i Malmö framför en hög med vykort från olika städer.
 13. Då bjuder kocken Karolina Sparring på massor av tips för enkla och goda maträtter som inte kostar skjortan.
 14. Han kanske rent av skulle ta på sig den där ljusa sviden som hon strukit åt honom och hängt in i garderoben tillsammans med den blå skjortan, och åka in till stan.
 15. De kvinnorna kom då upp med uppknäppta skjortor, högklackat, korta kjolar och poliskeps med lackad skärm och framför en sång.
 16. In kommer fyra kvinnliga poliser i blåa uppknäppta skjortor, högklackat, korta kjolar och poliskeps med lackad skärm och framför en sång.
 17. Den vita skjortan var visserligen ledigt uppknäppt men de ihoppressade läpparna och något i blicken avslöjade honom.
 18. Bilder från programmet, som sänds i mitten på december, visar hertiginnan Catherine – som i brittiska medier fortfarande kallas Kate – i en juligt röd klänning med vitt mönster och knytkrage, medan prins William bär vinröd pullover och ljusblå skjorta.
 19. Allt kostar skjortan och skjortan kostar nästan ingenting för ett barn i Bangladesh har sytt den.
 20. Vi får kika på såväl datorprogrammen och skjortorna som sminket och studion.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är plagg en synonym till skjorta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?