skojig

Skojig är synonymt med skämtsam och humoristisk och kan bland annat beskrivas som ”rolig, lustig, kul, komisk”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skojig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skojig

humoristisk, komisk, kul, lustig, rolig, roliga, skämtsam

Motsatsord till skojig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skojig.

Vad betyder skojig?

 1. rolig, lustig, kul, komisk
 2. (vard.) rolig, som ger välmående
 3. (vard.) humoristisk

Böjningar av skojig

 1. skojig
 2. skojiga
 3. skojigare
 4. skojigast
 5. skojigaste
 6. skojige
 7. skojigt

Exempel på hur ordet skojig kan användas

 1. en skojig film

Exempel på hur ordet skojig används i svenska tidningar

 1. Men nu har hippa Teenage Engineering – som designat Frekvens–högtalarna – gjort allt ännu skojigare.
 2. Alla reaktioner på nya Cybertruck var förstås inte riktigt lika skojiga på Teslas bekostnad, eller hårda.
 3. Men så är de bara pliktskyldiga transportsträckor för att få ägna sig åt skojigt tjafsande mellan krigsskadade män, driftiga kvinnor och söta barn med diagnoser.
 4. Om fadern hade gett henne en fragmenterad bild av allt som är skojigt med reklam, så kompletterade Handelshögskolan med den andra sidan av reklambranschen – den ekonomiska.
 5. – Det är skojigt att ställa ut.
 6. En skarp och skojig svit än i dag, tycker Birgitta Rubin.
 7. Alltså en semla där alla aspekter av den är antingen maxade för smak eller maxade i förhållande till resurser och klimat, i stället för skojiga men lättglömda varianter.
 8. – Han var mycket trevlig och skojig som person, han har levt ett bra liv.
 9. Martin Melins skojiga inlägg riktat mot exhustrun får nu hans följare att bryta ihop av skratt och många har nu kommenterat inlägget.
 10. Det var skojigt! Tog kortet i meningen att ta kontakt, men så blev det nu när jag julstädade, så kom det fram igen.
 11. När han besöker bion för andra gången ber han om Margots telefonnummer och därpå följer ett ganska kravlöst och skojigt smsande.
 12. Frontback fördubblar möjligheterna till skojiga bilder.
 13. Sajten Bokdatum samlar en mängd litterära evenemang i ett kalendarium som redan är fullmatat och med ett gränssnitt som känns skojigare än vanligt.
 14. Lite småputtrig och kanske lite skojig.
 15. Det var mycket energi och stor entusiasm, lättsamt, skojigt, lite för skojigt tyckte några, kanske med viss rätt, men det var givetvis mest allvar.
 16. ”Suicide squad” är usel – men som medialt fenomen, och som inspirationskälla till sexiga och skojiga fanfantasier, är det svårt att inte gilla den.
 17. ”Suicide squad” är usel, men som medialt fenomen, och inspirationskälla till såväl sexiga som skojiga fanfantasier, är det svårt att inte gilla den.
 18. Höll klart bra senast och är ett skojigt streck här.
 19. Hursomhelst, fittan är ett mångtydigt fenomen och skojigt ord (oavsett dess påstådda men nog felaktiga rötter i våt ängsmark), ljudmässigt långt kraftfullare än exempelvis det snopplika men pimpinett snipiga ”snippa”.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skojig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skämtsam en synonym till skojig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.