Synonymer till skolan

Vi känner till en synonym till skolan. Ordet skolan är synonymt med plugget.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skolan samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till skolan

 1. plugget

Vad är motsatsen till skolan?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skolan.

Vad betyder skolan?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av skolan.

Hur kan ordet skolan användas?

Det saknas exempel på hur skolan kan användas.

Hur används ordet skolan i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet skolan används i vanlig text.

 1. Britt Berglund Högström hade svårt att sitta stilla i skolan och hemma fick hon stryk av sin mamma för att hon inte gjorde som hon blev tillsagd.
 2. Lotta Edholm (L) säger att skolans roll i samhället är väldig viktig och att lärare inte får känna oro över att prata om vissa ämnen i skolan.
 3. – Barnen kommer och äter innan de går till skolan.
 4. Många föräldrar vågar dessutom inte släppa i väg sina barn till skolan eftersom de fruktar för deras säkerhet.
 5. Tre dagar senare anmäler skolan att pappan kommit oanmäld vilket gjort pojken rädd.
 6. Två dagar i veckan åker studiementorerna till skolan på Gärdet.
 7. Det skedde efter att Expressen avslöjat hur flera IS–återvändare anställts på skolan och Säkerhetspolisen flaggat för att El Nadis elever riskerar utsättas för rekrytering och radikalisering.
 8. Moberg skriver i en artikel från 1998 att hon numera tror på olikheter, och hon uttrycker en stor förståelse för de pojkar som vantrivs i skolan, där kvinnliga lärare fördömer allt som inte passar medelålders medelklassdamer.
 9. Mira är sämst både i skolan och i stallet, och har inte en chans att få rida på sin favorithäst.
 10. I en annan kontext hade jag kanske inte reagerat på skolbråken, de förekom även när jag gick i skolan, men det som gör det så oroande är att det blir en förlängd arm av en konflikt som innehåller dödligt våld.
 11. Skolinspektionen ska bidra till att stärka kvaliteten i den svenska skolan med hjälp av regelbundna inspektioner.
 12. – Det var en sjuk bergochdalbana! Även om jag hade bra och kritiska handledare från skolan så var det inte förrän vid de sista presentationerna som det lossnade.
 13. I samband med att mannen greps ska han ha uppgett till polisen att han blivit trött på allt ljud som kom från skolan.
 14. En majoritet av barnen som återvänt från IS–lägren i nordöstra Syrien mår bra, klarar skolan och trivs i sina hemländer, enligt en ny rapport från Human Rights Watch där över hundra barn studerats.
 15. Äldre barn uppges ha större svårigheter i skolan än de yngre, eftersom de har mer av skolgången att ta igen.
 16. Lars Strömgren konstaterar att de runt 1 000 skolorna och förskolorna i Stockholms stad har olika förutsättningar, bland annat beroende på var skolan ligger samt i vilken typ av byggnad.
 17. Samtidigt menar de borgerliga partierna att vänstersidan underfinansierar skolan med risk för att flera hundra tjänster måste bort.
 18. Detta har fått många elever i de två berörda klasserna att reagera kraftigt mot skolan och flera överväger nu att sjukanmäla sig.
 19. – Förutom det uppenbara försöket att styra bort makten från den folkvalda församlingen skär de rödgröna ner på viktiga välfärdsområden, inte minst på skolan, säger han.
 20. Eleverna säger själva att skolan inte gör tillräckligt för att fånga upp dem.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är plugget en synonym till skolan. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på skolan

Ord som slutar på skolan

Bild till ordet skolan

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet skolan.

Bild med texten skolan