skräp

Synonymer till skräp

avfall, avskräde, bajs, bråte, bös, dynga, gödsel, krafs, köksavfall, lump, orenlighet, rosk, skit, smuts, smörja, sopor, spill, strunt, sörja

Motsatsord till skräp

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skräp.

Vad betyder skräp?

 1. värdelösa saker, avfall
 2. sopor
 3. oanvändbara föremål

Exempel på hur skräp används i svenska tidningar

 1. Ett ögonvittne till kraschen sa till CNN under fredagen att plundrare och ”sophämtare” varit på platsen för att plocka upp skräp, föremål gjorda av aluminium och allt annat som ansågs ”värdefullt”.
 2. Han har undvikit att kommentera komikergruppens julfilm, men hans son parlamentariker Eduardo Bolsonaro, har på Twitter kallat filmen för ”skräp” och menar att komikergruppen Porta dos Fundos inte representerar det brasilianska samhället.
 3. Eduardo Bolsonaro, son till Brasiliens president Jair Bolsonaros, kallade nyligen filmen för ”skräp” i ett uttalande på Twitter.
 4. Målet är att landet ska ha ett fullständigt förbud 2021 för att minska avfall och skräp från plast i haven.
 5. Sjuåringen vet redan allt om skräp, det var trots allt bara ett par år sedan han blev certifierad planetskötare på förskolan.
 6. – Ibland brukar jag och mina vänner ta påsar för att plocka upp skräp.
 7. – Vi är här för att vi vill hjälpa klimatet och att folk inte ska kasta omkring skräp.
 8. Lördagens städmanöver, då den kinesiska armén skickade ut soldater på gatorna i Hongkong för att röja bort barrikader och skräp från de enorma protester som hållits i staden, sågs av många demonstranter som en maktdemonstration och en varning från Peking.
 9. Jag vill göra något vackert och därmed tänkvärt av dessa vardagssaker, skräpet, förklarar han.
 10. De är astronauternas mardröm – avfall, skräp och trasiga satelliter som cirkulerar runt jorden har ökat de senaste åren.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skräp

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är smörja en synonym till skräp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.