skrattretande

Används ofta ironiskt.

Skrattretande är synonymt med komisk och lustig och kan beskrivas som ”som lockar till skratt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skrattretande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skrattretande

komisk, lustig, löjlig

Motsatsord till skrattretande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till skrattretande.

Vad betyder skrattretande?

 1. som lockar till skratt

Exempel på hur ordet skrattretande kan användas

 1. artisterna var så dåliga att det var skrattretande

Exempel på hur ordet skrattretande används i svenska tidningar

 1. Ändringen på Twitter på fredagen kallar hon ”skrattretande”.
 2. Det alternativa Ig Nobel Prize lyfter fram skrattretande forskning men påminner även om att synen på vad värdefull vetenskapen är förändras med tiden.
 3. I ett blogginlägg med rubriken ”Konsten att marknadsföra kvinnohistoria” riktar Lenita Gärde nu skarp kritik mot Facebooks förfarande som hon kallar för ”skrattretande”.
 4. Det är väl därför som tanken att det hela skulle vara orkestrerat för att fälla Akademien är på en gång skrattretande och provocerande för mig.
 5. – Klart att vi alla ska vandra mot ”the bitter end” och då är det inte så skrattretande.
 6. – Det känns konstigt, nästan skrattretande.
 7. – Det här är skrattretande, skriver en användare.
 8. Centerns vårdpolitiske talesperson Anders W Jonsson kallar Löfvens utspel för "skrattretande".
 9. – Det kändes skrattretande, säger My.
 10. Det är samma befriande känsla av nåd som alla riktigt stora komiker förmedlar, och Gösta Ekman lyckades ta något av den med sig in i många andra roller genom åren, även de mindre skrattretande.
 11. Min son tycker om amerikansk fotboll, som jag finner skrattretande.
 12. Själv avfärdar han ryktena och kallar dem "skrattretande".
 13. Det berättar han på fredagen och beskriver uppgifterna som ”skrattretande”, enligt nyhetsbyrån AFP.
 14. Samtidigt som Rosa Luxemburg verkade ha fångats i en nästintill skrattretande stereotyp kvinnofälla förefaller deras förhållande vara radikalt olikt många historiska och samtida heterosexuella kärleksrelationer.
 15. Hans rapportering från ­Bryssel innehöll berättigad kritik av skrattretande detaljregleringar och beslutsimpotens inom EU–byråkratin.
 16. Det är en skrattretande slutsats att alla religiösa skolor bör stängas för att en skola gjort något som är tillåtet – dela pojkar och flickor på idrotten.
 17. Missen av domare Johan Hamlin – återigen – var skrattretande på tv–bilderna, men hamnade snabbt i glömska då det inte påverkade slutresultatet (2–0).
 18. – Att placera en sugkopp på kroppen kan göra så att huden drar ihop sig, och det kan öka blodcirkulationen, men tron om att det skulle ha några medicinska effekter är skrattretande.
 19. - Att sätta en kopp på kroppen kan göra att skinnet drar ihop sig och det kan bli en ökat blodcirkulation, men idén att det här kan bota vilken medicinsk åkomma som helst är skrattretande, säger han enligt Independent.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skrattretande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är komisk en synonym till skrattretande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.