skriftlig

Synonymer till skriftlig

skriven

Motsatsord till skriftlig

muntlig

Vad betyder skriftlig?

 1. i skriven form
 2. i form av skrift

Exempel på hur skriftlig kan användas

 1. ett skriftligt prov
 2. Du får skriftligt besked nästa vecka!

Exempel på hur skriftlig används i svenska tidningar

 1. Och några planer på att se över lagstiftningen finns inte, skriver migrationsminister Morgan Johansson (S) i en skriftlig kommentar till Ekot.
 2. – Jag är väldigt stolt och vet att många musiker som jag älskar och respekterar har fått priset före mig och jag är lyckligt över att vara en av dem, säger Anna Netrebko i en skriftlig kommentar till DN.
 3. Det handlar om så kallad social engineering, verbal och skriftlig manipulation som får användare att avslöja information som exempelvis lösenord.
 4. Paul Newman och Julie Andrews ska enligt uppgift också skickat ett skriftligt klagomål till arrangörerna om numrets undermålighet.
 5. Men vi har varit oerhört tydliga i både möten och skriftlig kommunikation från början.
 6. "Presidenten har tydligt visat att han inte har en klar strategi för att hålla det amerikanska folket säkert, lyckas få till en nedtrappning med Iran och en stabilisering i regionen", säger Nancy Pelosi i ett skriftligt uttalande.
 7. Vi kommer att återkomma med mer information så snart överenskommelsen är färdig, säger Casten Almqvist, vd för TV4 i en skriftlig kommentar.
 8. ”Båda sidor behöver kunna ha uppriktiga samtal även om olika synsätt och åsikter”, enligt en skriftlig kommentar från Kinas ambassad.
 9. EU har ledartröjan och detta kommer vara viktigt för att få vi ska få ett bra beslut på klimattoppmötet i Madrid, säger hon i en skriftlig kommentar.
 10. Nästa steg för mig är att partierna som står bakom Januariavtalet nu diskuterar hur vi går vidare utifrån den uppkomna situationen, säger han i en skriftlig kommentar till DN.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av skriftlig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skriven en synonym till skriftlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är muntlig motsatsen till skriftlig.