skriftspråk

Skriftspråk kan bland annat beskrivas som ”skrivet språk”. Ordet är motsatsen till talspråk.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skriftspråk och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till skriftspråk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till skriftspråk.

Motsatsord till skriftspråk

talspråk

Vad betyder skriftspråk?

 1. skrivet språk
 2. (lingvistik) den form av språk som förmedlas genom skrift

Böjningar av skriftspråk

 1. skriftspråk
 2. skriftspråken
 3. skriftspråkens
 4. skriftspråket
 5. skriftspråkets
 6. skriftspråks

Exempel på hur ordet skriftspråk kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet skriftspråk används i svenska tidningar

 1. Men jag tillägger att viss stabilitet och konservatism, särskilt i skriftspråket, bidrar till en lättbegriplig och lättanvänd svenska.
 2. Det standardiserade skriftspråket har sina givna regler.
 3. Hur de 26 bevarade texterna kom till och varför är okänt, och forskare är oense till och med huruvida symbolerna är dekorationer eller ett utvecklat skriftspråk.
 4. Efter att det mer än 3 000 år gamla skriftspråket linear B påträffats i början av 1900–talet förblev det länge ett mysterium.
 5. Vi ska inte behöva nöja oss med svajiga påståenden om internetberoende, att mobilspel ger adhd eller att internet – som har gjort att vi skriver mer än människan någonsin gjort genom historien – raserar skriftspråket.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till skriftspråk är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är talspråk motsatsen till skriftspråk.